Nakon što su prošle godine izgubile oba meča u Ligi šampiona i primile 67 golova od Bresta, rukometašice Budućnosti spremne su u subotu da odigraju mnogo bolje i na manji broj golova.

- Brest odavno nije izgubio u Francuskoj i Evropi. Imamo iskustvo igranja od prošle godine, koje smo lijepo i skupo platili, ali iz takvih utakmica se najviše uči - kazao je trener ,,plavih” Dragan Adžić.

Situacija u odnosu na prethodne sedmice je mnogo bolja, mada još uvijek neke igračice nijesu dostigle nivo fizičke spreme koji traži LŠ.

- Znamo u kakvom smo stanju i potrebno nam je da opstanemo u Ligi šampiona. Što bi, u ovom momentu, bio uspjeh. Idemo u tom pravcu, a sreća je da imamo još 11 utakmica, nakon čega je sve otvoreno. Bodovi nam trebaju iz sjutrašnjeg meča.

Podgoričke rukometašice žele da prekinu seriju od tri poraza.

- Ulazimo, apsolutno, značajno spremniji, a samim tim i očekivanja su da pružimo više u odnosu na ranije utakmice. Sportska forma traži više vremena, ali smo joj za korak bliži. Konačno ćemo igrati sa već utreniranim i punim sastavom.

Francuska ekipa je oslabljena, poljska reprezentativka Monika Kobilinska pokidala je prednje ukrštene ligamente i čeka je duža pauza, a u ekipi nema Norvežanke Tonje Leset. Sve ovo može da utiče na slabiju rotaciju i možda na veći premor nekih igračica, konkretno one najbolje - Ane Gros.

- Ana je vrlo konkretna prema golu i biće samo više na terenu, što neće smanjiti naš fokus prema njoj i njene mogućnosti. Brest je uz Đer jedini tim koji ima širinu, a u ovom slučaju neke vrhunske igračice dobiće još više prostora, a samim tim i naša Đina biće više na terenu. Naravno, ovo ne znači da će Brest biti slabiji - jasan je trener Budućnosti.

Adžić vjeruje u veliku borbu i težak, do kraja neizvjestan duel.

- Vjerujem da će nam iskustvo igranja sa Brestom pomoći da pružimo maksimum značajno veći u odnosu na posljednju utakmicu u Danskoj.

Dosta posla čeka odbranu ,,plavih”, konkretno igračice Budućnosti moraće da zaustave tranziciju - glavno oružje protivničke ekipe. I u napadu Budućnost će morati mnogo konkretnije da igra, sa manje grešaka i više šuteva sa svih strana.

- Bekovska linija je potpuno nova, potrebno je  vrijeme i za to i njihovu saradnju sa krilima i pivotima. To je proces gdje smo svjesno ušli sa svim problemima i svjesno izlazimo iz njega. Nema straha da će, sa naše strane, sjutra biti puno bolje. Želimo da primimo značajno manje golova, u odnosu na prošlu godinu, i to u obje utakmice.

Pratite nas!