Djeca ŽRK Budućnost II i III maksimalno su posvećena radu, kazao je njihov trener Ivan Terzić.

Budućnost se sa mladim ekipama takmiči u Prvoj i Drugoj ligi.

- Njihov pristup, odgovornost i posvećenost u svakom trenu daju energiju i snagu, bez toga se ne bi moglo. Djeca su, zaista, posvećena treninzima, od septembra niko nije izostao ako nije objektivno bio spriječen. Smatramo da iz ovakve masovnosti možemo da izvučemo kvalitet koji je potreban za prvu ekipu i samo takav, posvećen rad može da nam donese rezultate u budućnosti. Iskreno se nadam da će u budućnosti više djevojaka uspjeti da se priključe prvom timu. To nam je krajnji cilj, posebno što imamo dobre uslove. Smatramo da iz takvih uslova, iz masovnosti i dobrim radom, možemo napraviti dosta. Upravo nas i odlični uslovi tjeraju da više radimo - istakao je Terzić.

Rad za drugi dio sezone počeo je 9. januara.

- Počeli smo testiranjima, a onda sa dva treninga dnevno. I dalje smo u mini pripremnom periodu, radili smo dva puta dnevno, plus teretana. Dosta smo radili na poboljšanju individualne tehnike i sa ovim segmentom sam zadovljan. Odigrali smo dvije kontrolne utamice sa rukmetašicama Tivta, dobro smo igrali i vidjelo se da su djevojke fizički pripremnjenije i da vjeruju više u sebe. Napredak je vidan, dosta je doprinio koncentrisani rad.

Budućnost III takmiči se u Drugoj ligi.

- Ekipu smo podijelili u dvije lige, upravo da bi djevojke, koje su malo mlađe ili se nijesu više nametnule, kroz veću minutažu dobiju šansu i pokažu napredak. Prva i Druga liga igra se sa ciljem da igračice individualno napreduju. Jer, ako imamo tri krila, koja su perspektivna, onda je dobro da dva krila dobiju šansu po 30 minuta u Prvoj, a  treće krilo u Drugoj ligi. Minutaža i utakmice su jedini cilj zbog čega igramo lige, smatrajući da kroz utakmice djeca mogu da napreduju. Rješenje nam se ovakvo nametnulo i ono je jedino moguće.

O ekipi koja nastupa u Drugoj ligi Terzić kaže:
-  Djeca iz Budućnosti III su posvećena, već su neke skrenule pažnju. Na kraju godine imaćemo slatkih muka kod konačnog odabira kada je u pitanju ova generacija.

Za Terzića nema dileme da je Budućnost definisala jasan cilj.

- Jako je bitno da se definiše cilj igranja i da su djeca posvećena i kvalitetno da treniraju.

Pratite nas!