Prvo važno klupsko takmičenje koje će se odigrati nakon smirivanja pandemije koronavirusa je fajnl-for SEHA lige.

U Zadru će se sjutra od 18 časova sudariti Vesprem - Meškov, a dva i po sata kasnije igraće Zagreb - Vardar.

Crnu Goru će predstavljati as Zagrepčana Miloš Božović i bivši reprezentativac Vuko Borozan, koji igra za mađarskog velikana.

- Meškov i Vesprem su kvalitetom ispred nas i Vardara, ali to mora da se dokaže na terenu - rekao je Božović za MNE rukomet.

Njegov tim će pokušati da se četvrti put domogne finala, ali će mu na putu stajati rekorder SEHA lige, klub koji je pet puta bio šampion, dva puta vicešampion, a meč za titulu propustio samo 2015.

-  Na papiru smo mi i Vadrar izjednačeni, ali je pritisak na skospkog timu. Ne znam koliko će moći da se nosi sa tim, jer mislim da nema ekipu koja to može da izdrži.

Vardar je jedva stigao do fajnl-fora, jer je šest sekundi prije kraja dao gol za poraz od Neksea u Skoplju (26:25), dovoljan samo zbog činjenice da je u Hrvatskoj slavio 31:30.

- Drugačije će shvatiti utakmicu sa nama, možda su protiv Nekse olako ušli u meč. Sada će biti motivisaniji, ali se nadam da ćemo odigrati dobro, kako smo isplanirali, da ćemo biti agresivni i pametni. Mislim i da smo trenutno spremniji od rivala.

Božović je u januaru stigao u Zagreb na izričit zahtjev Veselina Vujovića. Jedan od najboljih rukometaša svih vremena je u međuvremenu otišao, a na klupu je sjela legenda hrvatskog rukometa, Igor Vori.

- Razgovarali smo još u junu, rekao mi je da očekuje isto što i Vuja od mene - da budem jedan od nosilaca igre, da igram 45-50 minuta. To sam očekivao, jer kad si stranac doveden si da igraš, da praviš razliku. Navikao sam na takve uloge, zadovoljan sam statusom koji imam.

Tokom ljeta je bilo mnogo promjena u redovima nekadašnjeg prvaka Evrope, ali se čini da je ovaj tim jači od prošlogodišnjeg.

- Mislim da smo kvalitetniji. Krivo mi je što je Zlatko Horvat otišao u Metalurg, a Ante Gadža u Vardar, ali mislim da su Mario Vuglač, Žiga Mlakar i Senjamin Burić iz Nanta pojačanja koja će na puno donijeti. Najviše tu mislim na dva desna beka Vuglača i Mlakara, jer smo prošle sezone igrali sa dešnjakom na toj poziciji i dva pivota, a svi bi brzo pročitali to.

Drago mi je da Ristanović opet tu

Božoviću u Zagrebu opet pravi društvo nekadašnji saigrač iz reprezentacije, Radivoje Ristanović. Iskusni golman je planirao da završi karijeru, ali se predomislio i vratio se u klub u kojem je proveo dvije prethodne sezone.

- Došao je prije dva dana, samo se pojavio - uz osmjeh kaže Božović.

- Potpisao je na godinu, biće u nekoj ulozi između igrača i trenera golmana. Znači mi što je tu, od 2014. smo kod Ljube Obradovića bili u reprezentaciji. Drago mi je da se vratio, super je momak, a ima ambicije da ostane u rukometu. Pozitivan je za ekipu, odmah se osjetila njegova energija.

Sumnjam da će reprezentacija igrati u novembru

Kao što je poznato, Crna Gora neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, jer je baraž , u kojem je rival trebalo da bude Češka, otkazan.

„Lavovi” bi u novembru trebalo da igraju sa Kosovom i Rumunijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali se Božović boji da od toga neće biti ništa.

- Sa svima iz reprezentacije sam u kontaktu, čujem se sa Vujom, Čakijem, Lazovićem, Zoranom... Ne znam šta biti, ali sumnjam da biti tog okupljanja. Od svuda se dolazi, teško da može to da se organizuje. Volio bih, naravno, da se situacija promijeni i da igramo te utakmice.

Pratite nas!