U sportu je sve više foliranata, ljudi koji vole da glume, zato vijest iz Danske dobija još više na važnosti.

Igrač Ribe-Esbjerga Runar Karason je dobio udarac u glavu tokom meča sa Alborgom i onda brže-bolje požurio kod sudija da im kaže da Tobijas Elebek nije zaslužio crveni karton.

U 34. minutu meča, Elebek je pokušao da zaustavio Karasona, koji se zaletio ka golu. Islanđanin je udaren u glavu i pao je na pod.

Možda i najbolji svjetski arbitri Mads Hansen i Martin Gjeding su htjeli da gledaju snimak incidenta, da vide da li je zaslužio crveni karton, ali ih je Karason ubijedio da to ne rade.

- Prije nego što smo počeli da gledamo snimak, Karason je došao do nas i rekao nam da je siguran da je Elebek zaslužio samo kaznu od dva minuta. Tako nešto nikada nisam doživio. Ovo je nevjerovatan sportski potez. Mogao je da se prevrće i glumi kraljicu drame, ali je uradio najsportskiju stvar koju je mogao - rekao je sudija Hansen za TV2 Sport.

Karason smatra da nije uradio ništa posebno.

- Udario me je jako u glavu, ali nije bilo namjerno. Bilo je važno da sudije to čuju. Nije me udario pesnicom, već nehotice i mislim da je bilo fer da to kažem arbitrima. Strašno me nervira kada vidim da se igrači nakon lakog kontakta bacaju da bi neko dobio dva minuta. Ovo je sport koji mora da se igra oštro, ali fer - rekao je Karason.

Da stvar bude zanimljivija, Islanđanin je to uradio u velikom derbiju, koji je njegov tim na kraju izgubio 30:27, pa za liderom sada kasni četiri boda.

Pratite nas!