Rukometni savez Crne Gore potpisao je ugovore o stipendiranju sa 10 sportista, odnosno sa po pet rukometašica i rukometaša na događaju koji je organizovan u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru u Podgorici.

RSCG je prvi nacionalni savez koji je organizovao potpisivanje ugovore sa stipendistima za 2020. godinu. Na taj način pokazuje se briga o onima koji su budućnost crnogorskog rukometa i dodjeljuje stipendija kao doprinos razvoju njihove dalje karijere.

Sredstva za stipendiranje perspektivnih rukometašica i rukometaša obezbjeđena su zahvaljujući Ministarstvu sporta i mladih, koje je sredstva opredijelilo na nedavno završenom javnom konkursu za sufinansiranje programa sportskih organizacija za 2020. godinu.

Stipendisti Saveza za 2020. godinu su: Sara Gugač,  Gordana Marsenić, Jelena Vukčević, Milena Vujisić, Anastasija Krivokapić, Vojo Vukić, Luka Vukićević, Darko Pejović, Radojica Čepić i Luka Barjaktarović.

- Zadovoljstvo mi je da vam se obratim u ime stipendista koji danas potpisuju ugovor sa RSCG. Ovo je veliko priznanje za naš dosadašnji rad i potvrda da RSCG i Ministarstvo sporta i mladih vode računa o perspektivnim sportistima na kojima počiva budućnost crnogorskog sporta. Znamo da nije bilo lako donijeti odluku o izboru stipendista, jer u Crnoj Gori ima mnogo talentovanih igračica i igrača. Zato je privilegija biti u odabranom društvu i motiv više da nastavimo da radimo naporno, kako bismo se odužili onima koji su prepoznali naš dosadašnji rad. Trudićemo se da zalaganjem i napornim radom u klubovima, ali prije svega u dresu reprezentacije, opravdamo status stipendista, ali i budemo uzori našim vršnjacima, koji vjerujem imaju iste snove kao i mi - da jednog dana nosimo dres sa državnim grbom na najvećim svjetskim takmičenjima. U ime svih stipendista, želim da se zahvalim na podršci i časti koja nam je ukazana i da najavim da će ovo biti podstrek za još bolje rezultate u budućnosti - rekla je Marsenić u ime stipendista.

Dobitnicima stipendija se obratio predsjednik RSCG Petar Kapisoda.

- Uvjeren sam da će status stipendiste koji stičete potpisivanjem ugovora, svima vama, biti motiv više i vjetar u leđa za dalji razvoj karijere. Pred vama je dug, ali i put koji je pun izazova i iskušenja. Siguran sam da imate potencijala, ali i znanja da prevaziđete sve prepreke i u budućnosti postanete nosioci igre naših seniorskih reprezentacija. Čestitam Sari, Gordani, Jeleni, Mileni, Anastasiji, Voju, Darku, Radojici, Luki Vukićeviću i njegovom imenjaku - Barjaktaroviću. Zvanje stipendiste je čast, ali i obaveza. Rukometni savez je tu, da vas uz podršku resornog Ministarstva, podrži u razvoju i doprinese da ostvarite sve svoje snove, braneći boje Crne Gore - istakao je Kapisoda.

Pratite nas!