Jedan od najboljih trenera na svijetu Ambros Martin i Rostov su sporazumno raskinuli saradnju.

Španac, koji je sa Đerom četiri puta bio prvak Evrope, rekao je da je odluka bila teška

- Imao sam dvije divne sezone s ovom ekipom. Puno je posla, bilo je velikih pobjeda. Osjećao sam se vrlo dobro u Rostovu. Jedini razlog zbog kojeg napuštam tim je želja da budem uz svoju porodicu, s djecom, koja mi stvarno nedostaju. U životu postoje važne stvari za koje morate donositi teške odluke - rekao je 52-godišnji stručnjak.

On je na klupi ruskog šampiona proveo dvije sezone, sa kojim je igrao i finale Lige šampiona.

- Rostov je ambiciozan klub s velikim ciljevima svake sezone. Jako mi je žao što zajedno nismo uspjeli da osvojimo Ligu šampiona. Želim da ekipe što prije uzme dugo očekivani trofej, jer su igrači i klub spremni za to.

Španac će, ipak, ostati selektor Rusije.

- Odlazim iz Rostova, ali ostaću u ruskoj reprezentaciji. Rado ću se ponovo vratiti u Rostov i voditi utakmice u Palati sportova - rekao je Martin.

Rastanak je prokomentarisao i generalni direktor Rostova Anton Revenko.

- Ambrosova odluka o napuštanju kluba bila nam je teška. Pravi je profesionalac, koji je dao sve od sebe u poslu, tražio mogućnosti za napredak, čak i kad se činilo da je tim u optimalnoj formi. Želim da mu se zahvalim na njegovom doprinosu razvoju kluba, pobjedama i iskustvu koje smo od njega usvojili - naglasio je Revenko i najavio da će se klub potruditi da brzo objavi ime novog trenera.

Pratite nas!