U zatvoru obično imate nekoliko cimera i šetnju jednom dnevno.

U sličnom režimu je i Alen Muratović, ali su njemu bar „cimeri” najdraži ljudi - supruga, kćerka i sin.

Proslavljeni crnogorski rukometaš je u španskom Kangasu zatvoren u stanu po cijeli dan i smije da ode samo do prodavnice, pekare ili apoteke da kupi najosnovnije potrepštine.

Sve ostale aktivnosti su zabranjene.

- Ulice su puste, nigdje se ne smije. Možemo samo da odemo da kupimo to što nam je potrebno za kuću - prenosi 40-godišnji Nikšićanin atmosferu iz Kangasa za MNErukomet.

Nekada najskuplji igrač svijeta (Flenzburg za njega platio obeštećenje 700.000 eura Valjadolidu 2008. godine) u stanu pokušava da održi kondiciju. Ako se sezona u Asobal ligi uopšte bude nastavljala.

- Španija je u strahu, što je i normalno, jer je preko 6.500 mrtvih. Srećom, kod nas u Galiciji nema puno slučajeva zaraze, a preminulo je 60 ljudi, mnogo manje nego u Madridu, Kataloniji, Kastilji. Situacija je, naravno, veoma ozbiljna i vanredno stanje je produženo do 12. aprila. Nadam se da će epidemija tada stati i početi da slabi, da će se život vratiti u normalu.

U elitnom rangu španskog rukometa je odigrano 19 od 34 kola, a Alenov Kangas je posljednji na tabeli, sa osam bodova, pet manje od Sinfina Mila Mijuškovića, koji je u zoni spasa.

Predsjednik Kraljevskog rukometnog saveza Španije Fransisko Blaskes je najavio da će, čak i ako se sezona ne nastavi, biti ispadanja iz Asobal lige i promocije iz Divizije časti (Druga liga).

Kangas i pretposljednja Ueska su najavili žalbe redovnim sudovima ako ispadnu 15 kola prije kraja.

- Predsjednik je to najavio, ali se nadam da će se predomisliti, jer bi ta odluka pala na svakom sudu. Mislim da ne postoje uslovi da se sezona nastavi, jer još dugo neće biti uslova da se trenira - rekao je Muratović.

Pratite nas!