Derbi 4. kola Prve lige rukometašica rezervisan je za subotu (13.30), snage će odmjeriti Rudar i Levalea 2010 u Univerzitetskoj dvorani u Podgorici.

Oba tima sa maksimalnim učinkom dočekuju novu obavezu u šampionatu.

- Daćemo sve do sebe, ali trenutno stanje je malo kritično. Radili smo sa 10 igračica i dva golmana, sasvim dovoljno za utakmicu, ali, nažalost, virusi i obaveze u školi dodatno opterećuju. Sve to ostavlja traga na treninge i utakmice. Ali, za ovaj meč ambicije su velike. U pitanju je derbi, daćemo sve od sebe da pobijedimo, ako ne u subotu onda u nekom od narednih mečeva - kazala je Gabrijela Markoč, trener Rudara.

Poznavanje protivnika je pola završenog posla. Markoč je sa kadetkinjama uradila kvalitetnu pripremu.

- Ovo je jedna od najkorisnijih utakmica - napomenula je Markoč.

Rudar nastupa u Regionalnoj ligi, vrlo brzo ga očekuje novi turnir u Makedoniji.

- Mnogo drugačije je igrati sa ekipama iz Regionalne lige. Zaječar, Gruda i Kumanovo fizički nijesu jači, ali se vidi kod njih rutina, što mi nemamo.

Gošće iz Nikšića spremne su za četvrti ligaški meč.

- Svakoj utakmici prilazimo na isti način. Znamo koje su mogućnosti Rudara, mislim da ćemo biti spremni za ovaj meč. Cilj je da izađemo kao pobjednici, svjesni da je ovo najteža utakmica u prvom dijelu prvenstva. Fizički je najzahtjevnija - rekao je trener Nikšićanki Dragan Đurđevac.

Nikšićka ekipa je u ovogodišnje obaveze ušla sa mlađim sastavom u odnosu na prošlogodišnji. Imaju ciljeve.

- Forsiraćemo odbrambeni dio igre. Mnogo golova smo primili u prva tri kola, zato ćemo na tome raditi i ispravljati greške. Cilj je da svedemo golove na minimum. Napadačkim dijelom sam zadovoljan. Ako uspijemo u namjeri sa rosterom koji imamo, vjerujem da ćemo ispuniti cilj.

U ostalim mečevima sastaće se Budućnost II - Trebjesa (subota, 11 časova Univerzitetska dvorana) i Feniks - Devetka (nedjelja, 19.30 Univerzitetska dvorana).