Norveška je slavila i u drugom međusobnom duelu u okviru EHF kupa - „lavice“ su ubjedljivo poražene (40:23) u Larviku, što im je drugi neuspjeh u takmičenju u kojem nastupaju tri domaćina novembarskog Evropskog prvenstva i aktuelni šampion Starog kontinenta, dok su upisale dvije pobjede protiv Sjeverne Makedonije.

Za razliku od prvog meča u Podgorici, u kojem su izabranice selektorke Bojane Popović sjajno parirale rivalu do sredine drugog poluvremena, u Norveškoj nije bilo mnogo dilema oko pobjednika, pa je domaćin upisao najubjedljiviju pobjedu u okršajima protiv naše selekcije.

- Pribojavala sam se ovog meča, jer sam znala koliko je Norveška moćna i koliko naših igračica je van forme ili trenažnog sistema. Sa samo jednom igračicom u sredini odbrane bilo je nemoguće odgovoriti na fantastičan napad protivnika. Uz to nijesmo imali raspoloženu igračicu u napadu za šuteve sa spoljnih pozicija, dok smo u početku promašili neke šuteve koje nijesmo smjeli. Iako Norveška ima dvije vrhunske golmanke, neke šuteve smo jednostavno morali da realizujemo. I vraćanje u odbranu je moralo da bude bolje, iako smo znali da Norveška kažnjava svaku grešku u napadu. Sve to smo znali, ali jednostavno nemamo kvalitet da u ovom sastavu adekvatno pariramo ovakvom rivalu. I borbenost i karakter koju smo pokazali u Podgorici, danas je izostala, a jasno je da protiv Norveške morate da pružite 200 odsto mogućnosti i budete fokusirani svih 60 minuta, ukoliko želite da ostavite dobar utisak. Ne smije da nam se desi da se predajemo prije kraja i to je ono čega želim da se drže sve djevojke u svim narednim mečevima - kazala je selektorka Popović.

Bez kapitenke Jovanke Radičević i srednjeg beka Milene Raičević, „lavice“ su parirale samo u prvih 10 minuta, ali je domaćin brzo preuzeo inicijativu i uvećavao prednost kako je vrijeme odmicalo. Već u 24. minutu bilo je 15:8, a iako je Crna Gora smanjila na pet golova zaostatka (15:10), na velikom odmoru bilo je 17:11. Šampion Evrope i svijeta prvi put do dvocifrene prednosti stigao je u 35. minutu (22:12) i do kraja meča nastavio u odličnom ritmu, pa je na kraju bilo „plus 17“.

Tatjana Brnović je bila najefikasnija u našem timu sa osam golova.

Posljednja dva meča u EHF Euro kupu, Crna Gora će odigrati 21. i 24. aprila protiv Slovenije u Ljubljani, odnosno Podgorici.

 

Pratite nas!