U vremenu pandemije koronavirusa, sport je stao. Pravo je vrijeme za podsjećanja na velike utakmice, rezultate i medalje, ali i za ankete.

MNE rukomet će, kroz 14 zanimljivih pitanja, od naših proslavljenih rukometaša i rukometašica pokušati da dobije interesantne odgovore.

Nakon Radmile Petrović, drugi u našoj novoj rubrici je predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore i proslavljeni „lav”, Petar Kapisoda, koji je sa reprezentacijom SR Jugoslavije dva puta bio bronzani na svjetskim prvenstvima.

Najbolji tim svih vremena po tvom mišljenju?

 - Lijevo krilo Lars Kristijansen, lijevi bek Nikola Karabatić, srednji bek Ivano Balić, desni bek Olafur Stefanson, desno krilo Lik Abalo, pivot Dmitrij Torgovanov i golman Arpad Šterbik.

Najbolji tim od rukometaša sa kojima si igrao?

- Domagoj Duvnjak, Dragan Škrbić, Nenad Peruničić, Žikica Milosavljević, Nenad Puljezević, Arpad Šterbik, Zlatko Horvat, Igor Karačić, Fahrudin Melić...

Ko su najbolji igrači sada, ali i svih vremena?

- Trenutno najbolji igrači svijeta su Sander Sagosen i Domagoj Duvnjak, odnosno Ana Vjahireva, Jovanka Radičević, Nora Merk i Kristina Neagu. Kada govorimo o najboljima ikad, vjerovatno ih treba tražiti među ovim imenima: Veselin Vujović, Talant Dujšebajev, Magnus Vislander, Ivano Balić, Nikola Karabatić, Mikel Hansen, tj. Bojana Popović, Anja Andersen i Svetlana Kitić.

Sa kim si najbolje sarađivao na terenu?

- Sa Melom (Fahrudin Melić) i Puljezom (Nenad Puljezević).

Kojim dometima stremiš?

- Sve ka čemu sam stremio sam uglavnom i ostvario. S ponosom gledam na stazu kojom sam došao do uspjeha, suština je biti istrajan i ne odustajati ni po koju cijenu.

Koji rezultat nikad nijesi zaboravio, i u pozitivnom i u negativnom smislu?

- Pobjede protiv Švedske i Njemačke u dresu crnogorske reprezentacije su neki od najljepših momenata, kojih se sjećam sa posebnim emocijama. To su vjerovatno neki od najsvjetlijih trenutaka crnogorskog sporta uopšte. Gorke emocije vežu me za 4. mjesto sa Olimpijskih igara u Sidneju i dvije propuštene šanse za medaljom.

Šta si najmanje, a šta najviše volio da radiš na treninzima?

- Nijesam volio dosadna, suva atletska zagrijavanja tokom priprema, a najmanje sam volio da stojim u vrsti. Nije me držalo mjesto. Volio sam da budem fit i uvijek sam trenirao više od ostalih. Vježbam i dan-danas kad sam „debelo” u penziji. Kontranapad 1 na 1 sam vježbao do iznemoglosti.

Da nisi bio rukometaš, šta bi bio?

- Vojska me je uvijek privlačila. Htio sam da upišem Vojnu vazduhoplovnu akademiju i postanem vojni pilot, ali rat koji se desio devedesetih mi je pobrkao planove.

Koji tvoj talenat, zbog sporta, nikad nije došao do izražaja?

- Pogledati odgovor na prethodno pitanje. laughing

Omiljena knjiga?

- „Tri poslijeratna druga” i „Jedan od onih života“ Đorđa Balaševića.

Omiljeni film?

- „Bilo jednom na Divljem zapadu”, sa Čarlsom Bronsonom i Klaudiom Kardinale.

Najbolji prijatelj u sportu?

- Sport mi je podario puno dragih prijatelja, njih ne mogu da rangiram. Ne postoji prvi, ni četvrti prijatelj. Ili su ti prijatelji, ili nijesu.

Hobi?

- Skijanje i vožnja motorom.

Najbolji savjet u vremenu pandemije?

- Śedite doma.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve