U Ligi šampiona za muškarce neće se igrati osmina finala i četvrtfinala, već samo fajnl-for 28. i 29. decembra, EHF kup i Čelendž kup u obje konkurencije su otkazane, a jedino nije riješena sudbina Lige šampiona za rukometašice.

Izvršni odbor Evropske rukometne federacije, na sastanku na kojem je donijeta užasna odluka za rukometaše Crne Gore, ostavio je dvije mogućnosti za nastavak LŠ za žene.

Četvrtfinala zakazana za jun su otkazana, a fajnl-for će se igrati 5. i 6. septembra u Budimpešti. Veliko je pitanje da li će Budućnost moći da dođe do završnog turnira.

„EHF i EHF Marketing provjeravaju mogućnost da se četvrtfinala igraju zajedno sa fajnl-forom (četvrtak i subota i nedjelja, 3, 5. i 6. septembra). Ako ne bude moguće da se održi fajnl-for u septembru, alternativni datum, zajedno za Rukometnim savezom Mađarske kao organizatorom, tražiće se u oktobru. U tom slučaju, četvrtfinala ne bi bila izvodljiva zbog tekuće sezone i novih ugovora o medijima i marketingu. Ako četvrtfinala ne budu mogla da se igraju, za fajnl-for kvalifikovaće se po dvije najbolje ekipe iz dvije grupe glavne runde: Mec, Esbjerg, Đer i Brest“, piše u saopštenju EHF-a.

Budućnost je bila trećeplasirana u grupi 2 glavne faze, iza Đera i Bresta, i u četvrtfinalu bi trebalo da igra sa Esbjergom.

Do tog meča može da dođe samo 3. septembra. Ako se do tada pandemija koronavirusa ne smiri, ili EHF ne uspije da organizuje praktično fajnl-ejt, Budućnost neće imati šansu da se vrati na završni turnir poslije dvije sezone pauze.

Pratite nas!