Golmanka Marta Batinović, reprezentativka Crne Gore, prvi put će u subotu u polufinalu Kupa protiv Rapida iz Bukurešta, predvoditi Valčeu sa kapitenskom trakom.

Planiran je bio meč četvrtfinala sa Brailom koja je odustala zbog toga što je nekoliko igračica bilo pozitivno na korona virus. Danas (17) će u četvrtfinalu Bukurešt, naše reprezentativke Andree Klikovac, igrati protiv Slatine.

Očekuje se u nedjelju da dva najbolja rumunska tima (Valčea i Bukurešt) odlučuju o trofeju.

- Prije svega nikome nije prijatno. Do sada smo bili negativni, nadam se da ćemo ostati negativni nakon današnjih testiranja. Već smo bili spakovali kofere za Bukurešt, a onda i raspokavali jer nam je javljeno da nećemo igrati četvrtfinale. Nadam se da ćemo sjutra krenuti na put i da ćemo, napokon, odigrati prvi meč nakon duge pauze. Zaista je sportistima teško, jer je sve neizvjesno - kazala je Batinović.

Očekuje i Marta da u nedjelju protiv Bukurešta odlučuju o trofeju.

- Prije svega, žao mi je što ćemo finalni turnir igrati bez publike, navikli smo da uživamo uz podršku. Sad je sve to tužno. Što se tiče moje ekipe, mislim da je spremna. Imamo trkačku ekipu i izgledamo dobro. U sredini imamo dvije nove igračice, pričam o odbrani, treba im vremena da pohvataju sistem. U svakom slučaju, očekuje nas zanimljiv turnir, gdje svi žele da osvoje trofej. Nema ekipe koja misli drugačije. Šteta je samo što neće biti publike, jer je Kup uvijek bio poseban i  zanimljiv. Ali, što je tu je, moramo da igramo, a na finalnom turniru sve je moguće, a posebno sada kada niko nije sto posto spreman.

Marta je sa porodicom u Rumuniji, oprezna je po pitanju virusa, o svemu vodi računa.

- Zbog djeteta sam prvo oprezna. Ne idem u neke gužve, pokušavam da imam što manje kontakta sa drugim ljudima. Ali, mislim da se teško odbraniti. Najvažnije da sam zdrava, osjećam se dobro, nemam sportske bolove i jedva čekam da se sport vrati u stari ritam.

Marta je optimista, ali neizvjesnost je veliki zid.

- Sve je u nekim najavama, sve je upitno. Prosto, sve je u magli. Treniraš, a ništa ne znaš. Ostaje nam da se nadamo da neće biti zastoja u Ligi šampiona i da ćemo u decembru nastupati na prvenstvu Evrope.

 

Pratite nas!