Dvanaesti dan 27. Svjetskog prvenstva za rukometaše je u najavi trebalo da bude spektakularan, ali je samo jedan meč donio uzbuđenja koja su se očekivala.

Egipat je velikim preokretom u 2. poluvremenu stigao do remija protiv Slovenije (25:25) i osigurao 2. mjesto u grupi 4. U direktnom obračunu za četvrtfinale, u kojem im je odgovarala samo pobjeda, Slovenci su vodili 15:10.

Ali, tada su se potpuno pogubili, „prodali” nekoliko lopti u napadima bez golmana, što su „faraoni” iskoristili da preokrenu na 17:16.

Egipćani do kraja više nisu dozvolili rivalu da povede, a nekoliko puta su imali plus dva. Posljednji put na dva minuta do kraja, a Slovenci su do remija stigli 10 sekundi prije kraja...

Timu Ljubomira Vranješa je uzalud bilo čak 19 odbrana Klemena Ferlina, a najefikasniji je bio Blaž Janc sa šest golova.

Prevelik problem stvorio je stomačni virus, jer Vranješ nije mogao da računa na prvog pivota i stuba odbrane Blaža Blagotinšeka, te Dragana Gajića i Staša Skubea.

U domaćem timu najbolji su bili Mohamed Sanad sa sedam i Omar Jahija sa šest pogodaka.

U drugom direktnom duelu za četvrtfinale u grupi 4 nije bilo nikakvih uzbuđenja, jer je Švedska pregazila Rusiju 34:20 i obezbijedila 1. mjesto, a samim tim poslala Egipat na megdan Danskoj u četvrtfinalu.

Norveška je u grupi 3 opravdala ulogu favorita protiv Islanda (35:33), a onda čekala hoće li se obistiniti teorije zavjere.

Naime, Francuska je smjela da dozvoli sebi poraz od šest golova razlike protiv Portugala i tako eliminiše „vikinge”, ali je slavila čak 32:23 i osvetila se za poraz na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Ostalo je da se još sjutra riješi ko će biti osmi učesnik četvrtfinala. U igru su tri tima iz grupe 2 - Argentina sa šest, Hrvatska sa pet i Katar sa četiri boda.

„Gaučosima” je dovoljan i remi protiv tima sa Bliskog istoka, Kataru je neophodna pobjeda i poraz Hrvatske, dok „kauboji” mogu do osam najboljih samo ako Argentina izgubi, a oni poraze Dansku.

U grupi 1, Mađarska (osam bodova) i Španija (sedam) u direktnom duelu će odlučiti ko će osvojiti 1. poziciju i izbjeći duel sa Francuzima u četvrtfinalu, mada ni drugoplasirani neće proći sjajno, jer će igrati sa Norveškom.