Jevgenij Trefilov je poslije srebra na Evropskom prvenstvu u Francuskoj drugi put napustio kormilo reprezentacije Rusije.

Legendarni trener je morao i na operaciju srca, zbog čega su mu još zabranjeni dugi letovi, pa je veliko pitanje da li će se pojaviti na Svjetskom prvenstvu u Japanu.

Čovjek koji je sada potpredsjednik Rukometnog saveza Rusije je u razgovoru za ruski portal „Brzi rukomet“ poručio da smatra da će azijske selekcije napraviti bum u Kumamotou.

- Ni u kom slučaju ne smijemo da otpišemo Japan i Južnu Koreju. Japanke jesu niske, ali imaju neviđenu disciplinu, veoma su brze, tehnički sjajno potkovane i imaće veliku podršku sa tribina. Uzgred, mnogo vremena provode zajedno, što nedostaje evropskim selekcijama - rekao je Trefilov.

Na pitanje koga vidi kao favorita za medalje, trofejni trener je pomenuo i Crnu Goru, kao i dva rivala „lavica“ u grupi, Mađarsku i Rumuniju.

- Iako ima problema sa povredama, Norveška je uvijek Norveška. Ima dovoljno klasnih igračica za dvije reprezentacije. Tu su i Holandija, Švedska, Danska, Mađarska, Crna Gora, a i Rumunija je, bez obzira na povredu Neagu, top selekcija. Naravno, tu smo i mi i Francuska.

Trefilov je rekao da se ne miješa u posao svom nasljedniku Ambrosu Martinu.

- Martin je odličan trener i divan čovjek, sa kojim je lako komunicirati. Nikada neću zabijati nos u njegov posao. Otvoreno pričamo o svemu i nedavno smo govorili ko bi mogao da bude u reprezentaciji. Od 21 igračice, koje su na spisku, nismo se saglasili samo oko jedne - kazao je Trefilov.

Pratite nas!