Još malo i kreće ono zbog čega su tu, na okupu i zbog čega u žestokom ritmu odrađuju taktičke, tehničke i fizičke stvari na terenu.

Budućnost 25. januara dočekuje mladu švedsku ekipu - Savehof na premijeri glavne runde Lige šampiona.

- Umor je još malo prisutan. I u Ljubljani smo naporno trenirale prije utakmica regionalnog takmičenja. Ali, realno, morali smo da odradimo taj dio da bi nam sve leglo, možda najviše do utakmice sa Đerom. Prije toga imamo Savehof kod kuće, spremali smo se, analizirali i vidjeli neke ključne stvari. U pitanju je mlada ekipa, koja će doći rasterećena, sa dobrim bekovima šuterima. Moramo prvo njih ozbiljno da shvatimo i iskoristimo taj meč za ono što dolazi - kazala je Đurđina Jauković.

Loše iskustvo na premijeri grupne faze neće se ponoviti. Više puta su govorile rukometašice i trener Dragan Adžić o šamaru od Bresta.

- Velika opomena. Prvo što smo u glavama imali sliku da smo ih u pripremnom periodu dva puta pobijedile  i možda pomislile neće biti teško. Međutim, za mene je Brest pokazao najviše u grupnoj fazi. Igrali su konstantno, na jakom nivou u oba smjera. Sigurna sam da nam se više takva utakmica neće ponoviti. Ne bi smjela da se desi, posebno protiv Savehofa - jasna je Jauković.

Budućnost će sa četiri boda sačekati glavnu rundu, četiri manje od vodećeg Đera i Bresta.

- Nama je svaka utakmica bitna i želimo na pravi način da je iskoristimo. Znamo da ćemo teško do prvog ili drugog mjesta, ali sve to što nas čeka želimo da iskoristimo zbog nas i zbog onoga što dolazi. Jer, u četvrtfinalu ko god da dođe, zavisiće od nas. Znamo da možemo sa svima da igramo. Zato nije bitno protiv koga ćemo igrati.

Đer?  Može li Budućnost da zaprijeti, osvoji bodove...

 - Đer je sa dvije vrhunske postave, nekada koliko je to dobro, toliko je loše. Poznajemo sve igračice Đera, ne treba da se opterećujemo. Imamo iskustvo igranja sa njima. Možda baš tu utakmicu iskoristimo kao uvertiru za četvrtfinale. Da vidimo koliko možemo i da nam bude mjerilo. Ako budemo na nivou kako znamo u odbrani teško da nas bilo ko može nadigrati. Smatram da u tu utakmicu treba da uđemo najrasterećenije i damo maksimum. Možda bude najveće mjerilo onoga što dolazi.

,,Plave“ posljednje dvije godine nijesu učestvovale na završnom turniru LŠ. Vrijeme je da se čekiraju karte za Budimpeštu.

- Želja nam je da se plasiramo na F4. Mislim da smo, u odnosu na ranije godine, sve iskusnije, prije svega mi mlađe, za dvije sezone igranja LŠ. Daj Bože da sve bude kako treba i da pokažemo da tamo nijesmo slučajno, nego da smo to zaslužili - jasna je Jauković.

 

 

Pratite nas!