Crnogorski rukomet nije poštovan samo zbog rezultata „lavica”, „lavova” i Budućnost Bemaxa, već i zbog sjajne plejade sudija.

A koliko crnogorske arbitre cijene u EHF-u, najbolje pokazuje današnja vijest - Podgoričankama Jeleni Vujačić i Anđelini Kažanegri povjereno je suđenje finala Evropske lige, drugog po rangu klupskog takmičenja na Starom kontinentu.

Ova nominacija ne čudi, jer su djevojke koje imaju i IHF značku već sudile velike utakmice.

Na najvećoj sceni su se prvi put pojavile 2018. godine, kada su sudile meč za 3. mjesto na fajnl-foru Lige šampiona između ĆSM Bukurešta i Rostova.

Dvije godine kasnije su dijelile pravdu i na utakmici za bronzu na Evropskom prvenstvu u Danskoj, na kojoj je Hrvatska iznenadila domaće i slavila 25:19.

Prošle sezone su sudile polufinale Lige šampiona, u kojem je Vajpers savladao Mec 33:27 i dan kasnije protiv Đera odbranio pehar.

Na fajnl-foru Evropske lige, koji se igra 13. i 14. maja u austrijskom Gracu, u polufinalima će se gledati dva duela danskih i njemačkih ekipa: Borusija Dortmund - Nikebing Falster i Ikast - Tiringer.

Te mečeve će suditi Srpkinje Vanja Antić i Jelena Jakovljević, odnosno Rumunke Kristina Lovin i Simona Raluka Stanku, a utakmica za 3. mjesto je povjerena Poljakinjama Malgoržati Lidackoj i Uršuli Lesjak.

Pratite nas!