Poslije pauze dugo preko četiri mjeseca, počinje nova sezona u SBbet Prvoj ligi za rukometaše.

Titulu brani Budvanska rivijera, koja je prošle sezone dominirala i sa sve 22 pobjede postala tek treći klub sa makar dva šampionska pehara, poslije Lovćena (devet) i Budućnosti (dva).

Budvani su izvršili nekoliko rokada tokom ljeta. Brano Božović se vratio na mjesto trenera, umjesto Dejana Dragnića, a dovedeni su iskusni bekovi Novica Rudović i Slobodan Bulajić, te pivoti Boban Ašanin i Mihailo Šćekić.

Problem za šampionsku ekipu bi moglo da bude što je mnogo igrača u poznim 30-im godinama...

Vrlo aktivna je tokom ljeta bila uprava cetinjskog velikana.

Novi trener Lovćena je Vlatko Đonović, koji će nakon uspješnih epizoda kao pomoćni Dragana Adžića u Budućnosti i ženskoj reprezentaciji, kao i mađarskoj Kišvardi i ruskoj Astrahanočki, voditi mušku ekipu.

Stigli su bivši reprezentativci Žarko Pejović i Igor Radojević, kao i Dražen Mandić, vratili su se Vladan Abramović, Filip Krivokapić, Miodrag Stanojević i Petar Abramović, dok je prvom timu priključen 16-godišnji desni bek Petar Radoičić.

Otišli su Bulajić, Nemanja Drakulović (Vučitrn, Kosovo), Nikola Beloica i Marko Mudreša (Budućnost), dok je Igor Marković završio karijeru.

Za razliku od Budvana, koji će imati lak zadatak protiv Danilovgrada, Lovćenu će biti teško u 1. kolu, jer gostuje Rudaru, od kojeg je u "Adi" poražen i prošle i u sezoni 2019/2020.

Rudar je doveo nekoliko vrlo talentovanih igrača, koji kod Nedima Selmanovića dobijaju veliku šansu, ali i vratio dva vrlo dobra igrača - Nemanju Vukovića i Mila Ćuzovića.

Rudar bi trebalo da je najozbiljniji takmac najjačim timovima, čini se da je jače i Berane 1949, a biće zanimljivo gledati i Budućnost, na čijoj klupi od ove sezone sjedi nekadašnji kapiten, potom i sportski direktor reprezentacije, Draško Mrvaljević.

Raspored - danas

Budvanska rivijera - Danilovgrad (18)

Brskovo - Budućnost (18)

Komovi - Berane 1949 (19)

Sjutra

Mornar 7 - Jedinstvo (13)

Rudar - Lovćen (18)

Sutjeska - Partizan (20)