Lijepi dani tek čekaju porodicu Rajčič, našu reprezentativku Marinu i njenog supruga Vladimira. Naša ,,lavica“ ima(la) je najljepši povod za pauzu od terena i lopte, u januru će se ostvariti kao majka.

- Uživam. Osjećam se dobro, šetam, družim se sa porodicom i prijateljima, za sve imam vremena. Vrijeme je prvi put moj saveznik - kazala je golmanka Budućnosti i crnogorska reprezentativka za Pobjedu.

Za novu ulogu se priprema. Sa dobrom energijom, okruženjem i pažnjom, Marina provodi dane bez stresa.

- U početku je bilo uzbudljivije, navikavamo se na novu ulogu. Normalno funkcionišem, završavam obaveze, a vjerujem da ću u četvrtom, petom mjesecu početi malo sa vježbicama. Opuštena sam, ponašam se prirodno, ne opterećujem se, jer želim da uživam u svakom danu. Neću da ovaj period pamtim po stresu. Promjene će nastupiti onda kada stigne beba, a do tada možemo još uvijek da planiramo i završavamo obaveze. Ono što je izvjesno: vrijeme leti, tri mjeseca su već prošla, a januar će brzo da dođe.

Okruženje je brižno, ponekad i previše.

- Pogotovo moj muž je brižan, vodi računa da ništa ne radim, a ja se borim. Vidim veliku sreću u našim porodicama. Moji čekaju prvo unuče. Zaista je veliko uzbuđenje, možda sam i ja pomalo nestrpljiva. Ali kao što sam rekla, vrijeme brzo prolazi, za čas će januar...

Od ritma života ne bježi, u kontaktu je sa koleginicama.

- Čujemo se i gledamo. Neke od njih su otišle, srećna sam što sam ih ispratila i vidjela. Eto, još malo počinju pripreme, brzo će se okupiti.

Marini nedostaju sportske obaveze, ali joj nije teško da se ušuška. Vlada vremenom, što je još jedna dobra promjena.

- Neobično je, svi rade, a ja odmaram. Nedostaju mi aktivnosti, nijesam navikla na ovoliku vremensku komociju, ali sam i srećna zato što konačno mogu da isplaniram odmor, druženje sa familijom, prijateljima i to kada oni mogu.

Prati dešavanja sa i van terena.

- Otkazan je završni turnir, situacija je teška, niko ne zna, zbog virusa, da li će se uopšte igrati Liga šampiona. I to je stresno, zato nikome nije lako. Sportisti nijesu navikli da odmaraju i da su bez obaveza. Žao mi je što je otkazan turnir, ali smatram, s obzirom na to da su se mnoge ekipe promijenile, neke dobile na većem kvalitetu, a neke su slabije, da ne bi bilo to relevantno.U neku ruku mislim da su donijeli pravu odluku i da će se sada ekipe skoncentrisati na narednu sezonu. Zaista se teško skoncentrisati na dva fronta. Nije prirodno da se igra u septembru sve to.

Marinina Budućnost je angažovala nekoliko pojačanja, neke djevojke su otišle.

Kakva je Budućnost?

- Smatram da imamo dobar tim. Na bekovskim pozicijama više nemamo mlade i neiskusne igračice, sad su tu iskusnije sa medaljama i trofejima. Mislim da imamo dovoljno vremena da sve uklopimo, jer će pripreme početi ranije od prethodnih sezona. Nadam se da će se pojačanja dobro uklopiti i da će ekipa u najboljem stanju sačekati start Lige šampiona.

Veza između plavo-bijelog dresa i Marine je jaka, neraskidiva, ne može da zamisli (sem u slučaju novih mjera) da sa tribina, od sredine septembra, ne bodri koleginice. Biće i uz ,,lavice“ na kvalifikacionom turniru za OI u martu u Podgorici.

A kakve su šanse da Marina, ako ,,crvene“ izbore vizu za OI, pomogne u Tokiju?

- Imam pravo da se nadam, ali ne bih unaprijed da pričam. U januaru je termin... Neke moje koleginice su ušle u trening nakon dva, tri mjeseca, a neke i ranije od porođaja. Samo da sve prođe kako treba, a poslije možemo da pričamo o tome da li mogu ili ne mogu da se spremim. U ono što sam sigurna je da reprezentacija ima dobre golmane. Sigurna sam da će one, u stvari kompletan tim, sa dosta samopouzdanja sačekati kvalifikacije.

Izvor: Pobjeda