Poslije poraza od Rusije (24:23) rukometašice Crne Gore nisu pričale o nekoliko promašenih zicera ili izgubljenim loptama, već samo o Vanji Antić i Jeleni Jakovljević.

Srpske sudije su tokom čitavog meča gurale „zbornaju” i pomogle joj da napravi veliki korak ka polufinalu 14. Evropskog prvenstva.

- Više smo zaslužile, odigrale smo najbolju partiju do sad. Poslije ovakvih utakmica ostane da žalite, jer ne igrate samo protiv Rusije, nego i sudija koje su bile na njihovoj strani. Ovakve odluke se jako teško podnose i nisu realne - ljutita je Majda Mehmedović.

Sjajna Baranka je u dahu nastavila.

- Bez obzira na to što smo izgubile, pokazale smo ko je Crna Gora. Iako imamo kratku klupu i nemamo izbor kao Francuska i Rusija, vidjelo se koliko su se Ruskinje u pojedinim trenucima plašile nas. Isti takav osjećaj je bio i protiv Francuskinja. Ali, mnogo boli kada ostavite ovako srce na terenu, a neku ti pobjedu uzme iz ruke. Sve je ovo velika škola i iskustvo, jako mi je drago što se „lavice” ovako bore i što „ginemo” na terenu.

Da li su vam sudije govorile nešto tokom meča?

- Na ovom nivou su ovakve stvari jako diskutabilne. Pričamo isti jezik sa sudijama, koje su nas ućutkivale, govorile da ćemo dobiti crveni ili plavi karton ako nešto uradimo. To je zastiđe.

I pored poraza, čini se da je Crna Gora na pravom putu i da bi u na kvalifikacionom turniru u martu u Podgorica mogla da izbori plasman na Olimpijske igre.

- Jeste ovo veliki podstrek, ali se malo i mi sportisti umorimo od svih ovih nepravdi. Uvijek smo tu negdje blizu, ali ne uzmemo bodove. Jako je teško to pregrmjeti, ali vjerujem u ovu ekipu i da će, kada nam se vrate igračice koje nam fale i na terenu i van njega, Crna Gora izgledati potpuno drugačije. Na ovom srcu koje imamo svi nam zavide i željele bi da imaju borbenost kao mi - zaključilo je 30-godišnje lijevo krilo.

Pratite nas!