Budućnost Bemax se bolje spremila za gostovanje u Mecu, nego što je to bio slučaj prošlog vikenda protiv Rapida u Bukureštu, a ekipa će se boriti svih 60 minuta kako bi odgovorila izazovu igranja protiv lidera grupe, kazala je bek Nataša Ćorović uoči okršaja protiv francuskog tima u 11. kolu Lige šampiona.

Mec i Budućnost sastaju se u nedjelju u 16 sati, a francuski tim slavio je u prvom međusobnom duelu u Podgorici (36:28) početkom oktobra prošle godine.

- Očekuje nas teška utakmica, definitivno teža nego što je bila ona protiv Rapida u Bukureštu prošlog vikenda. Sigurna sam, ipak, da smo se mnogo bolje spremile, jer su sve djevojke tu, osim Ivone Pavićević. Vjerujem da ćemo ovom izazovu odgovoriti na pravi način. Mec je favorit, ali to će morati da dokaže i na terenu. Sigurno je da nećemo odustati i da ćemo se boriti svih 60 minuta, pa ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno. Uz Đer, Mec je najbolji tim u grupi.

Prvotimka ,,plavih” je sigurna da će duel u Francuskoj  značiti u pripremi za eliminacionu rundu.

- Pokušaćemo da je iskoristimo na najbolji način za ono što nas očekuje u narednoj rundi. Vjerujem da ćemo biti na potrebnom nivou kada bude najpotrebnije, odnosno u osmini finala - kazala je Ćorović.

Na gostovanju lideru grupe B, izabranice Bojane Popović žele da poprave utisak iz Bukurešta, gdje su proteklog vikenda poražene od Rapida. Jasno je kakav ih zadatak očekuje u Mecu, jer je istoimeni francuski tim na čelu grupe sa bodom prednosti u odnosu na Đer.

- Mec je lider na tabeli i to je dodatni motiv za nas da odigramo najbolje što možemo i pružimo maksimum. Dobro smo ih spremile i znamo da nemamo što da izgubimo, jer su one favoriti, nakon što su pokazale vrhunsku formu u dosadašnjem dijelu sezone. Moramo da budemo opuštene i fokusirane na našu igru, pa ćemo vidjeti kakav će biti konačan ishod.Odbrana mora da bude na višem nivou nego prošlog vikenda u Bukureštu protiv Rapida, spremale smo se da zaustavimo De Paulu, ostaje da se vidi koliko ćemo u tome uspjeti – kazala je Ivana Godeč.