Crnogorske juniorske u danas počinju nastup na Svjetskom prvenstvu za igračice do 20 godina u Sloveniji - protivnik na startu šampionata je selekcija Danske. Skandinavski tim je na najvećem takmičenju stigao do osam medalja. Naš tim je najveći uspjeh u ovoj kategoriji ostvario u Južnoj Koreji osvajanjem bronzanog odličja.

Rivali u grupi su još Argentina i Italija, a plasman u glavnu rundu izboriće dvije prvoplasirane selekcije

Na spisku trenera Igora Markovića za smotru najboljih selekcija svijeta su Milena Vujisić, Vanja Kovačević, Jovana Kadović, Nađa Kadović, Mela Mehmedović, Milica Anđušić, Gordana Marsenić, Nikoleta Pejović, Anastasija Krivokapić, Andrijana Popović, Suzana Zečević, Mina Novović, Bojana Racković, Ivana Đurović, Anastasija Marsenić, Ana Radović i Sara Gugač.

- U ovom trenutku najviše me brine povreda Gordane Marsenić. Boli je noga nakon povrede u posljednjoj provjeri sa kadetima Lovćena i nijesam siguran da će igrati protiv Danske.

Svi znamo koliko je ona, pored svih povreda koje smo imali, izgradila sebe da bude važna igračica u našoj rotaciji. Jedino što znam je da ćemo dati maksimum, ekipa je željna ovakvog takmičenja, maksimalno smo se spremali i gledali Dansku mnogo puta. Taktički ne može biti iznenađenja, ali moramo biti svjesni da je naš prvi rival veliki favorit. Ova reprezentacija je u pripremnom periodu bila ubjedljivo bolja od Norveške, Holandije, izgubila je dva-tri gola od Švedske i ne možemo da im prijetimo. Najbitnije da damo maksimum, a onda nas čeka ono što smo pričali od starta priprema, a to je Argentina i samo Argentina – kazao je trener Marković.

Utakmica je zakazana za 18.30 sati.

 

Pratite nas!