Katarina Džaferović odigrala je u subotu hrabrije drugo poluvrijeme, odlučnije i važni golovi su stigli za pobjedu Budućnosti protiv Borusije iz Dortmunda. Mlada rukometašica bila je starter i šansu iskoristila. U prvih 30. minuta asistirala, a nastavak meča odigrala mnogo opuštenije.

- Imala sam drugačiji osjećaj, bilo je i treme, ali sam se trudila da me ne sputa, jer nije bilo mjesta za to. Gledala sam da budem maksimalno fokusirana jer trebala sam ekipi kao jedini ljevoruki desni bek.  Prevladala je, očigledno, pozitivna trema i uzbuđenje. Što se tiče prvog poluvremena trebalo mi je malo vremena da uđem u igru.

Mlada rukometrašica Budućnosti dobila je šansu koju je i priželjkivala. Radila je kvalitetno dvije sedmice pred nastavak grupne faze Lige šampiona. Dobra energija i podrška kompletne ekipe, pogurali su je u najvažnijim momentima.

-  U 2. poluvremenu imala sam totalno drugačiji osjećaj. Opuštenija sam bila, što se vidjelo kada sam počela da dajem golove. Što se tiče asistencija, vjerovatno i očigledno igračice Borusije nijesu vjerovale ću ih imati toliko za krila.

Velika energija vodila je ,,plave” do treće pobjede u grupi 2 Lige šampiona. Za Katarinu možda i odlučujući dio priče za dva velika boda.

- Od starta smo imali odličnu enrgiju. Trudile smo se da svaka za svaku radi, a morale smo i mi mlađe malo da doprinesemo i olakšamo posao iskusnijim i dignemo atmosferu.  

Lakše se diše nakon startnog trijumfa u 2021. Ali vremena za slavlje nema, Budućnost će u nedjelju na megdan Brestu, a ubrzo i Valčei i ponovo oslabljeni.

- Svjesne smo situacije, ali u svaki meč ulazimo da pobijedimo. Biće umora, ali moramo, a već jesmo, naučiti i sa tim da se borimo. Što se tiče Bresta ima sjajne bekove i mislim da će naša odbrana ponovo biti na ispitu. Odbrana će, naravno, i da presudi. Već u napadu moramo pametno da igramo i pokažemo strpljenje. Čeka nas težak meč, ali mi se spremamo najbolje što možemo.

Ljevoruka rukometašica Budućnosti nije puno igrala u decembru na Evropskom prvenstvu, ali je dočekala pet minuta u ekipi.

- Neviđena prilika mi se ukazala. Odjednom igram ovoliko. U Danskoj sam imala želju, ali i bila svjesna da neću imati puno prostora da igram pored iskusnijih igračica. Ali sam čekala i dočekala šansu u ekipi i ne želim da je ispustim - poručila je mlada rukometašica.