Sada je i zvanično - rukometašice Budućnosti u osmini finala Lige šampiona igraće protiv Ferencvaroša.

Prvi meč u Podgorici igraće se za tri sedmice, tj. 6. marta, revanš u Budimpešti je sedam ili osam dana kasnije.

Bolji iz tog dvomeča u četvrtfinalu će se sudariti sa Đerom, koji se večeras u derbiju za 1. mjesto u grupi B poigrao sa CSKA (31:24).

Mađarski tim je ranije danas izgubio na gostovanju Rostovu (26:24) i ostao je na 4. mjestu grupe A, iako ima isti broj bodova kao i Vajpers, ali bolji međusobni skor.

Kada se taj meč završio, tim Bojane Popović je znao da mu je dovoljan i remi sa Podravkom da osigura 5. mjesto u grupi B.

Da je izgubio, mogao je da padne na 6. poziciju u slučaju trijumfa Ramniku Vlčee u sjutrašnjem duelu sa Odenzeom, ali sada taj susret nema nikakvu važnost za "plave", jer su porazile prvaka Hrvatske 33:26.

Gošće su u 1. poluvremenu bile ravnopravne, a razliku je opet napravila Barbara Arenhart, koja je sa devet odbrana omogućila svom timu da na velikom odmoru vodi 13:11.

Podravka je na krilima Dejane Milosavljević na početku nastavka nekoliko prišla na minimalni zaostatak, ali je odbrana Budućnosti postala prava kada se utakmica "lomila".

Serija domaćih je krenula od 36. minuta, kada je Nikolina Vukčević iznudila isključenje i pogodila za 17:15. Ubrzo je isto uradila i Ivona Pavićević, šo je bio uvod u nekoliko kontranapada i plus sedam, koje je donijela Vukčevićeva u 44. minutu (24:17).

Do kraja se igralo gol za gol, da bi u finišu šansu dobile i najmlađe, a u listu strijelaca su se upisale dvije Marsenićeve - sedmerce su realizovale i Anastasija i Gordana, a druga je pogodila i sa devet metara.

BUDUĆNOST - PODRAVKA 33:26 (13:11)

Podgorica - „Bemax arena“. Igrano bez prisustva publike. Sudije: Dojčinov, Gorecov (Bugarska). Sedmerci: Budućnost 3 (3), Podravka 4 (3). Isključenja: Budućnost 6, Podravka 8 minuta.

Budućnost: Atingre (jedna odbrana), Arenhart (13 odbrana i sedmerac), Radičević 8 (1), Gugač, Popović, G. Marsenić 2 (1), Novović, A. Marsenić 1 (1), Pavićević 2, Pino 4, Maslova, Ramusović 2, Mehmedović 2, Kadović 2, Grbić 5, Vukčević 5.

Podravka: Ećimović (tri odbrane), Dumanska (dvije odbrane), Zadravec 1, Turk 4, Beganović 1, Karlovčan 1, Popović, Jandrašić, Džono 1, Milosavljević 6 (1), Mrđen, Mugoša 1, Franušić, Buljan, Cakalu 7 (2), Karloš 3.

Pratite nas!