Budućnost je mogla da pruži više i ostavi bolji utisak na gostovanju Đeru, ali je podbacila prije svega u odbrani, kazao je trener Dragan Adžić nakon poraza od mađarskog tima (34:29) u 9. kolu Lige šampiona.

Adžić je kazao da su njegove izabranice ostavile dobar utisak u napadu i iskoristile činjenicu što Đer nije imao tri igračice na poziciji lijevog krila, ali da je nedostajalo koncentracije u drugom poluvremenu da bi se savladao najkvalitetniji i najiskusniji protivnik u elitnom takmičenju.

- Dobro smo otvorili meč i imali dobru energiju, naročito u napadu. U odbrani nijesmo bili na visini zadatka tokom čitavog meča, odnosno na nivou koji je potreban da bi se savladao Đer. U napadu je bilo mnogo pozitivnih stvari koje smo pripremali u posljednje vrijeme, imajući u vidu to da Đer nije imao tri igračice na poziciji lijevog krila zbog pozitivnih testova na koronavirus. To smo željeli da iskoristimo i u tome smo uspjeli u najvećem dijelu prvog poluvremena, ali nije bilo dobre koncentracije u nastavku meč i Đer je to znao da kazni kao najkvalitetnija i najiskusnija ekipa. Mogli smo više u ovom momentu, mogli smo da pariramo bolje, ali podbacili smo prije svega u odbrani - kazao je Adžić.

U Ligi šampiona slijedi pauza do januara naredne godine zbog Evropskog prvenstva u Danskoj, a Adžić očekuje da će njegove izabranice biti na višem nivou u nastavku takmičenja, te da će ostvariti primarni cilj u sezoni - plasman u osminu finala elitnog takmičenja.

- Najvažnije je da sve djevojke ostanu zdrave, da budu na maksimalnom nivou na predstojećem prvenstvu u Danskoj. Ova godina je veliki izazov za sve nas, vjerujem da će kapital koji smo stekli u ovom dijelu sezone koristiti u nastavku kada nas očekuje još sedam mečeva u Ligi šampiona. Nadam se da ćemo se izboriti za osminu finala u martu naredne godine i da u boljim uslovima, prije svega u pogledu zdravlja igračica gradimo svoje ambicije - zaključio je Adžić.

Pratite nas!