Pomoćnik sekretarke za kulturu i sport Glavnog grada, Miloš Antić sa saradnicima, danas je uručio sportsku opremu svim rukometnim klubovima sa teritorije Podgorice.

Trenerke, dresove, ruksake i torbe italijanske marke „Acerbis” kao donaciju Glavnog grada primili su za svoje članove predstavnici MRK Budućnost, RK Titan, ŽRK Podgorica 2013, RK Zabjelo i RK Feniks.

- Prije svega želim da vam čestitam na doprinosu opštinskom sportu i rezultatima koje ostvarujete. Svjesni smo da većina klubova sa područja Glavnog grada ima problema sa funkcionisanjem, pa smo odlučili da vam ovim gestom pružimo podršku i izrazimo nadu da će ova oprema dodatno motivisati vaše članove na takmičenjima u Crnoj Gori, ali i u regionu - istakao je Antić u obraćanju predstavnicima rukometnih klubova.

- Takođe, znamo svi, koliko nam je, prije svega ženski rukomet kroz reprezentaciju i ŽRK Budućnost donio radosti i prethodnom periodu, a ono što sada ističemo je da prelaskom MRK Budućnost u vlasništvo Glavnog grada (koje se bliži), stvaramo uslove i za dodatnu popularizacju muškog rukometa u Podgorici.

U ime klubova zahvalnost Glavnom gradu i Sekretarijatu za kulturu i sport izrazila je Zorica Đurović, osnivačica ŽRK Podgorica 2013.

- Zaista smo oduševljeni ovim gestom Sekretarijata, koji još jednom pokazuje da na pravi način vrednuje sportske kolektive u našoj Podgorici. Sigurna sam da ćemo i ubuduće imati kvalitetnu saradnju sa ovim resorom, ljudima koji razumiju sport i da ćemo zajedničkim snagama uticati na djecu da se bave rukometom i zdravim stilovima života - istakla je Đurović.

Oprema za rukometne klubove nastavak je akcije Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, nakon što su svoju opremu zadužili fudbalski, karate i kik-boks klubovi sa teritorije Podgorice.

- Pokušačemo do kraja godine da pomognemo našim odbojkaškim, ali i džudo klubovima, koji su zbog korone i dešavanja u Džudo i Judo savezu dvije godine bili bez domaćih takmičenja, a ove godine je njihov savez ostao i bez finansijske podrške državnih institucija - zaključio je Antić.