Vrijeme je za dugo očekivani baraž za plasman na Svjetsko prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj.

„Operacija Grčka” i zvanično je počela, „lavovi” su odradili trening u dvorani „Verde” u Podgorici i počeli uigravanje za dvomeč u kojem je ulog plasman na plenatarnu smotru, drugi put u istoriji, nakon debitantskog nastupa koji je upisan 2013. godine na šampionatu u Španiji.

Vasko Ševaljević i saigrači sjutra ujutru putuju u Grčku, gdje ih u srijedu u Halkidi očekuje prvi meč baraža, dok je revanš u nedjelju u Sportskom centru „Morača” u Podgorici.

Grčka je plasman u baraž izborila nakon što je u dvomeču kvalifikacija bila bolja od Bosne i Hercegovine, dok je Crna Gora zahvaljujući 11. mjestu na januarskom Evropskom prvenstvu, preskočila prvu stepenicu na putu ka planetarnoj smotri.

U taboru naše reprezentacije respektuju protivnika, ali ističu da sve zavisi od njih i da uz ozbiljan pristup u oba meča, mogu do cilja i smotre 32 najbolje selekcije svijeta.

„Sigurno je da su očekivanja velika, pogotovo nakon ovakvih partija na Evropskom prvenstvu. Moramo da budemo skromni, na zemlji, da poštujemo svakog protivnika. U Grčkoj se puno više ulaže u rukomet nego kod nas, imaju dva kluba u evropskim kupovima, gdje igrači stiču iskustvo i ova dva meča sa BiH su pokazali da su ekipa za respekt”, upozorio je Roganović pred večerašnji trening, prvi na ovim kratkotrajnim pripremama.

Zna se, ipak, kakve su uloge u ovom dvomeču.

„Favoriti smo poslije duže vremena, pogotovo u baražima za svjetska prvenstva, jer dosta puta nismo imali sreće na žrijebu. Šanse su nam jako velike da uhvatimo kontinuitet učešća na najvećim takmičenjima, nastup na Svjetskom prvenstvu bi puno značilo ovoj ekipi”, naglasio je selektor.

Pratite nas!