Selektor ženske seniorske reprezentacije Kim Rasmusen objavio je spisak igračica za kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, koji je na programu od 19. do 21. marta u Podgorici.

Za jedno od dva mjesta koja vode u Tokio, „lavice” će se boriti protiv Norveške, Rumunije, te Hong Konga (prva zamjena) ili Tajlanda (druga zamjena), u zavisnosti od toga koja azijska reprezentacija će prihvatiti poziv za učešće.

Rasmusen je odredio 14 igračica koje će sigurno biti na spisku za predstojeći turnir, a na pripremama će biti još šest djevojaka koje će konkurisati za preostala dva mjesta na konačnom spisku.

Na spisku selektora Rasmusena su golmanke Ljubica Nenezić (Dunarea Braila, Rumunija) i Marta Batinović (Ramniku Vlčea, Rumunija), bekovi Đurđina Jauković (Brest, Francuska), Matea Pletikosić (Krim, Slovenija), Itana Grbić (Budućnost), Andrea Klikovac (ĆSM Bukurešt, Rumunija) i Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska), krila Jovanka Radičević (Budućnost), Dijana Ujkić (Glorija Buzau, Rumunija), Majda Mehmedović (Budućnost) i Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska), te pivoti Ema Ramusović, Nikolina Vukčević (Budućnost) i Bobana Klikovac (Glorija Buzau).

Za preostala dva mjesta u timu koji će se boriti za plasman u Tokio konkurišu dvije najmlađe igračice koje su bile na Evropskom prvenstvu u Danskoj - golmanka mađarskog Dunaujvaroša Anastasija Babović i desni bek Budućnosti Katarina Džaferović, te lijevi bek Andrijana Popović (Budućnost), desni bek Đurđina Malović (MKS Lublin, Poljska), lijevo krilo Ivona Pavićević (Budućnost) i desno krilo Nina Bulatović (Jagodina, Srbija).

Poznat je i raspored „lavica” na turniru u Podgorici - Norveška će biti protivnik prvog dana, 19. marta, dan kasnije rival je jedna od azijskih reprezentacija (Hong Kong ili Tajland), dok je posljednjeg dana zakazan okršaj protiv Rumunije.