Igračice treba da razmišljaju o dobrim stvarima i detaljima koji se moraju korigovati, kao što su tehničke greške, kazala je Bruna Zrnić uoči duela protiv FTC-a u šestom kolu DELO EHF Lige šampiona koji se igra u subotu od 18 sati u „Bemax areni“.

 Naše šampionke i dalje su bez bodova u elitnom takmičenju, a proteklog vikenda poražene su na gostovanju CSM Bukureštu.

Mađarski tim je, s druge strane, na drugoj poziciji u grupi A sa tri pobjede i dva remija, a u Podgoricu stiže nakon pobjede protiv Bresta u posljednjem kolu i domaćeg trijumfa nad Debrecinom.

 - FTC ima odlične igračice, a kvalitet je pokazao u svim utakmicama. Protiv ovakve ekipe potreban je maksimum, a sigurna sam da ćemo dati sve od sebe da bude tako. Kao tim možemo do dobrog izdanja, a kvalitetan otpor neće izostati. Naš cilj je da smanjimo broj tehničkih grešaka i vraćanjem u odbranu, spriječimo lake golove protivnika - istakla je Zrnić.

Dva tima bili su rivali u eliminacionoj rundi prošle sezone, a Budućnost je priredila iznenađenje i bila uspješnija u dvomeču protiv favorizovanog protivnika koji je odigran u martu ove godine, čime je izborila plasman u četvrtfinale. U Podgorici je bilo 22:19, dok je FTC u revanšu slavio minimalnu pobjedu 29:28.

FTC uspješniji je u međusobnim duelima u Ligi šampiona - slavio je sedam puta, dok je Budućnost dobila pet okršaja, uz jedan remi.

- Igraju dobar rukomet, imaju veliki kvalitet i njihove igračice su pravi borci. Vjerujem da ćemo se i mi boriti i da ćemo pokazati karakter. Daćemo sve što možemo da pokažemo dobru igru. Veoma je važno da pokažemo disciplinu, a to što smo mlad tim ne treba da nas zaustavi u želji da iz meča u meč djelujemo sve bolje - kazala bek Valerija Maslova, jedna od igračica koja je bila u prošlosezonskom sastavu koji je eliminisao FTC.

Duel u „Bemax areni“ na programu je u subotu u 18 sati.

U preostalim mečevima šestog kola u grupi A, sastaće se CSM Bukurešt – Brest, Borusija Dortmund – Podravka i Esbjerg – Rostov Don.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve