Na otvaranju Lige šampiona i poraz i brige - rukometašice Budućnost Bemaxa su pred svojih svega 250 navijača izgubile od Bitighajma 27:22, a djeluje da su predaleko od nivoa igre koji zahtijeva elitno takmičenje.

Osim u uvodnih 20 minuta, kada su diktirale tempo, „plave” nisu imale ideja kako da probiju jaku odbranu njemačkog prvaka, igrale su previše sporo, gotovo svaki put ulazile u pasivan napad...

Ni tim Jakoba Vestergorda nije blistao, ali je imao izuzetno raspoloženu legendu Bundeslige, Poljakinju Karolinu Kudlač-Gloc, koja je uvijek nalazila rješenje i golovima i asistencijama donijela svom timu trijumf na otvaranju Lige šampiona.

U startnoj postavi domaćih se neočekivano našla i Kalidijatu Nijakate, koja je nakon oporavka od teške povrede dugo trenirala samostalno, bez kontakta. Ali, duga pauza (povrijedila se prošlog oktobra) kao da nije ostavila traga na korpulentnoj Francuskinji, koja je uz sunarodnicu Armel Atingre bila jedna od najzaslužnijih za odličan start Podgoričanki.

Domaće su, naime, od početka vodile, a u 20. minutu, upravo nakon asistencije Nijakate i gola Jelene Vukčević, stigle do rekordnih četiri razlike (8:4).

Nažalost, sve ono što su mukotrpno stvarale, „plave” su prosule za manje od četiri minuta, koliko je njemačkom šampionu bilo dovoljno za seriju 4:0 i izjednačenje na 8:8 u 24. minutu.

Ubrzo je Karolina Kudlač-Gloc donijela prvo vođstvo Bitighajmu (10:9) pogotkom na praznu mrežu, a Budućnost je u tom periodu propuštala i šanse sa igračicom više, jer je u dva vezana napada „prodala” loptu i omogućila kontre protivnicama.

Na velikom odmoru je bilo 10:11, da bi Bitighajm nastavak otvorio sa tri vezana pogotka (jedan Kaba Gasama, pa dva Kudlač-Gloc) i najavio trijumf.

U tim trenucima, izabranicama Bojane Popović je „glave iznad vode” držala Atingre, koja je odbranila dva vezana sedmerca i dva zicera, ali je sve bilo uzaludno, jer nikakvog rješenja u napadu nije bilo.

Zbog toga je nakon nepunih 11 minuta nastavka i zahvaljujući šestom golu 38-godišnje Poljakinje, tim iz pokrajine Baden-Virtemberg stigao do plus pet (17:12). Popovićeva je uzela tajm-aut, nakon kojeg je Ivana Godeč dva puta zatresla mrežu i smanjila na 17:14, ali se bliže nije moglo...

BUDUĆNOST BEMAX - BITIGHAJM 22:27 (10:11)

Podgorica - „Bemax arena”. Gledalaca: 250. Sudije: K. Gasmi i R. Gasmi (Francuska). Sedmerci: Budućnost Bemax 5 (3), Bitighajm 4 (1). Isključenja: Budućnost Bemax 8, Bitighajm 4 minuta.

Budućnost Bemax: ATINGRE (12 odbrana i dva sedmerca), Gigerih, MARSENIĆ 3, J. Vukčević 3 (1), GODEČ 3, Popović, NIJAKATE 3, Čališkan, IVANOVIĆ 1, Agović 1, Tomova 1, Hafra, Kadović, RAIČEVIĆ 5 (2), PAVIĆEVIĆ 2, N. Vukčević.

Bitighajm: Sikora, GONSALVEŠ-DIJAŠ (osam odbrana i dva sedmerca), GASAMA 1, Del 1, Birtić, I. SMITS 2, KUDLAČ-GLOC 7, Johansen, Hvenfelt 3, K. SMITS 4, Anderson, Berend, FALUVEGI 5, MALA 4 (1).

Pratite nas!