Na zvaničnom sajtu hrvatske Podravke objavljen je intervju sa trenerom Zlatkom Saračevićem koji je govorio o premijernom duelu protiv Budućnosti, favoritima, uopšte o LŠ.

- Realno, da je Budućnost došla u kompletnom izdanju, oni bi bili favoriti. To je ekipa koja ove godine ima za cilj da osvoji Ligu šampiona, i ima kvalitet za to. U ovom slučaju, u ovoj ekipi koja jeste, mislim da su nam šanse puno veće i čak da smo favoriti, ali teren će pokazati.

Saračević je svjestan kako je situacija u rukometu drugačija nego prošlih sezona, a tu se prvenstveno misli na okolnosti koje su se promijenile, a koje je izazvala pandemija korona virusa. I situacija u kojoj se našla ekipa Budućnosti govori da se, nažalost, svašta može očekivati. Korona virus je razlog zašto će se utakmica protiv Budućnosti igrati bez gledatelja.

- Ništa ne može da zamijeni našu publiku, našu atmosferu u Koprivnici, to je veliki hendikep, pogotovo u situaciji kad nije pravilo za sve. Ovog puta ćemo igrati bez publike, a u Đeru ćemo najvjerojatnije igrati s publikom. Jedna od naših velikih prednosti bio je domaći teren, sad ga nemamo, ali kažem još jednom - takva je sezona. Znamo da svi ljudi u Koprivnici pa i u Hrvatskoj nas prate, gledaće nas na televiziji. Nedostatak publike u dvorani pokušat ćemo kompenzujemo većom borbenošću i većom snagom ekipe.

Za utakmicu neće konkurisati Lucija Jandrašić i Ivona Mrđen, dok je Elena Popović upitna.

-  Sve ostale su tu, a sastav biće određen na posljednjem treningu. Zadravec i Karlovčan nisu na 100 posto, ali onoliko koliko bude trebalo sigurno će pomoći.

Upitan od kojih igračica očekuje najveći napredak ove sezone trener Saračević jasno je odgovorio:

- Od svih! Jednostavno, mi smo ekipa i pojedinac neće ništa napraviti, to pričam od prvog dana. Rezultat možemo napraviti samo kao ekipa, pojedinačno ne možemo ništa.

RK Podravka Vegeta se nalazi u grupi B sa još sedam drugih ekipa, to su Valčea, Đer, Borusija, CSKA, Brest, Odenze i Budućnost.

- Činjenica je da je ovo novi format Lige šampiona i da je izuzetno kvalitetan, jak, konačno nešto vrhunski napravljeno i osmišljeno od EHF-a. Dvije grupe po osam ekipa gdje stvarno nema slabije ekipe i biće fenomenalnog rukometa, ali sve će to biti i drugačije zbog svih vanjskih faktora. Realno, ekipe nisu imale toliko prilike da se uigraju, zbog korone, zbog svega, i mi smo bili u situaciji da moramo otkazivati turnire, moramo se snaći u tom svemu.

Ko je favorit za osvajanje Lige prvakinja ove sezone?

- Đer,  jer je Đer, iz naše grupe, tu su još Brest i Budućnost, a s druge strane to još može biti Mec, Rostov Don… Ima ekipa, ali duga je Liga prvaka, ima i jesen, pa Evropsko prvenstvo, daleko je još do završnice. Kroz LŠ možda se nađe i neko iznenađenje.

 

Pratite nas!