Olimpijskom i svjetskom prvaku potrebno je ,,samo“ da osvoje trofej na prvenstvu Evrope da bi postigao ono što je Francuska uradila prije nekoliko godina - istovremeno imali sva tri glavna međunarodna trofeja.

Ali, da li su Danci i dalje jaki?

Čini se da su vrlo blizu istog nivoa kao i prošlog januara. Selektor reprezentacije Jakobsen ima na raspolaganju praktično isti sastav, uprkos tome što je nekoliko igrača povrijeđeno. Pored toga, ovaj sastav ima ogromno iskustvo, dugu, kvalitetnu klupu što je prednost u odnosu na veći broj ekipa.

Dancima nedostaje nekoliko igrača, kao ljevoruki Mortensen, međutim, čini se da njegovo odsustvo nije previše kritično za ovaj tim koji se oslanja na odlične Magnusa Landina i Braminga. Međutim, gubitak pivota Henrika Tofta Hansena, zbog potresa mozga, je težak udarac za Dance, a nema ni Simona Halda...

Danci se uzdaju u podršku sa tribina, igraće u Malmou, gdje nekoliko igrača i dalje nosi srećne uspomene sa Svjetskog prvenstva 2011. godine, gde je Danska osvojila srebrnu medalju.

Skandinavskom timu potrebno je još nešto, do cilja, a to je maksimlno raspoloženi Hansen i golman N. Landin, koji je fenomenalan u Bundesligi i Ligi šampiona. Samopouzdanje je još jedan faktor koji ide uz ruku Dancima. Imaju lijepe uspomene sa posljednjeg velikog turnira, Svetskog prvenstva 2019. u Nemačkoj i Danskoj. U Malmou će se osjećati kao da su kod kuće, uz ogromnu podršku mnogih Danaca koji će samo preći most za ovaj događaj.

Danska je prošla kroz svoju kvalifikacionu grupu sa porazom od Crne Gore,  kao jedinom ogrebotinom na, inače, neprobojnoj površini.

Sumnja!

Samo nekoliko upitnika u vezi sa povrijeđenim igračima može stvoriti sumnju.

Danci su u grupi E sa Islandom, Rusijom i Mađarskom.  

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve