Katarina Džaferović propustiće Svjetsko prvenstvo za juniorke u Sloveniji. Desni bek našeg nacionalnog tima moraće da pauzira, iako je 26. maja počela pripreme za obaveze sa svojim vršnjakinjama. Rukometašica Budućnost Bemaxa vratila se na teren pred kraj sezone nakon oporavka od operacije prednjih ukrštenih ligamenata.

Ali…

- Kaća će zbog daljeg razvoja i nastavka karijere propustiti prvenstvo. Primila je injekciju, pukušala je, ali dalje nije mogla - kazao je trener Igor Marković.

Neodlazak na šampionat lidera našeg tima je veliki peh i moraće Marković, sa stručnim štabom, mnogo da kombinuje. Vremena je malo.

- Vrijeme je najveći problem. Znamo dobro da svaka ekipa koja ima ljevaka je u prednosti. Mi smo ostali bez ljevaka na desnom beku, ali, neka ideje imam i probaćemo da ih sprovedemo.

Kao?

- Probaćem da igramo sedam na šest, probaćemo i sa Anastasijom Marsenić na desnom beku.

Marković ima na raspolaganju šest bekova. Malo…

- Na poziciji gdje treba da nas je najviše, najmanje nas je. Imamo šest bekova, a treba nam osam ili devet. Što je tu je, nećemo se predavati. Mogu slobodno da kažem da su na treningu najbolje. Trenutno imamo 19 igračica, a na šampionat putujemo sa 17.

Mnoge reprezentativke pričale se o tome da su puno dobile od stručnog štaba, prije svega slobodu na terenu gdje bi kreativnost i ostali aduti mogli da dođu do izražaja.

- Uvijek smo na raspolaganju. Zadovoljni smo kako treniraju i nadam se da će tako nastaviti do puta. Vjerujem da ćemo proći bez povreda jer ih ima dosta i da ćemo u dobrom zdarvlju završiti pripreme.

Juniorke su prošle sedmice igrale sa mlađim timom Lovćena, pred put na SP, odigraće još jedan duel sa Cetinjanima. Ali, jasniju sliku forme, stručni štab nema.

- Poslužiće nam posljednji prijateljski meč više nego da igramo između sebe.

Rad se ne završava na terenu. Stručni štab našeg tima prati rivale. Zna se od koga prijeti najveća opasnost.

- Dansku smo pratili. Odigrali su ozbiljne tri utakmice za vikend. Izgubili su od Švedske glavnog favorita na SP, a pobijedili su Norvešku 13, 14 razlike. Danska je izuzetan tim, znamo dobro kakav ritam drži - kazao je Marković.

Naš tim na SP igraće u grupi sa Danskom, Argentinom i Italijom.

 

Pratite nas!