Iz skromne drugoligaške priče ŽRK Tivat je porastao u stabilnog prvoligaša. Prije pet godina, prisjeća se trener Đorđo Peruničić, inače aktivan igrač i član šampionske ekipe Budva, počeo je sa desetak rukometašica, a danas, osim prvog, tu je i pionirski tim, sa školom rukometa.

U ekipi su igračice iz Tivta, a ima ih iz Kotora, Herceg Novog… Baza se širi, što je cilj ekipe koja je prvi dio sezone završila na poziciji dva, iza Rudara, sa osam pobjeda i tri poraza.

Studiozno i sa mnogo ljubavi svi u klubu radili su na stabilnosti i promociji rukometa.  

- Prije dvije godine, kada se skoro kompletan tim promijenio, angažovali smo nekoliko igračica i golmanku i do prošle sezone borili se za ostanak. Pred početak ovogodišnje sezone Upravi sam kazao planove i želju da budemo među četiri najbolja tima. Premašili smo očekivanja, otvorilo se drugo mjesto, a sve ono što smo dobro radili, sa fokusom i velikom željom, na treninzima, pretočili smo na zvaničnim utakmicama. Posebno bih izdvojio pobjedu u gostima u Ulcinju, onda sa Levaleom u Nikšiću, a jedini kiks u polusezoni je bio kod kuće sa Leveleom. Rudar ima dobru ekipu, suvišno je o njihovom kvalitetu da pričam, ali može i sa njima da se igra - kazao je Peruničić.

U svakodnevnoj su priči oko rukomketa. Treninzi se ne propuštaju.

- Vježbamo svaki dan, a mimo prvog tima imamo školu rukometa sa 30 djevojčica. Učesnici smo Pionirske lige. Sve to pokazuje da smo malo, po malo stvarali bazu, tim. Vodimo posebno računa o našoj mladosti. Vjerovali smo i srećni smo svi u klubu zbog ovakve polusezone.

Tivat će u nastavak takmčenja bez najboljeg strijelca Maše Pavlović koja je pokidala ligamente.

- To je za nas veliki problem. Maša je bila nosioc ige, prvi strijelac, ali se, nažalost, u Kup utakmici sa Nikšićem povrijedila. Pričao sam sa Upravom, ali opet sve zavisi od budžeta, o tome da nam je potreban bek, zbog rotacije, pa ćemo da vidimo, nakon praznika, dokle smo stigli.

Nakon kraće pauze Tivćanke kreću u novi rad.

- Najvjerovatnije ćemo putovati do Trebinja na prijateljski meč sa Leotarom. Uglavnom je ista priča. Igraćemo sa kadetima Partizana, a ponekad nam igrači iz prvog tima pomažu. Uključim se i ja po malo u igri… Ovo nam je sada važno da probamo da angažujemo pojačanje. Tivat je lijep grad, a mi smo velika porodica. Ko god da dođe, siguran sam da će se brzo ukloputi - istakao je Peruničić.

Ranko Bana Popović mijenjao je Peruničića na klupi kad god je trebalo.

- Kad god nisam bio tu, bez riječi me mijenjao i zahvalan sam na tome.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve