Marina Rajčić je uz ,,lavice”. Priželjkuje prolaz u narednu rundu Evropskog prvenstva i nada se večerašnjem odličnom izdanju u odlučujućem meču sa Slovenijom.

- Igramo lijep i dobar rukomet, ako zanemarimo drugo poluvrijeme protiv Danske. Desio se pad u 2. poluvremenu protiv domaćina i žao mi je zbog poraza, ali, poznavajući ekipu i mentalitet neće uticati na raspoloženje protiv Slovenije. Sigurna sam da su se djevojke dobro spremile - kazala je Rajčić.

Crnogorke i Slovenke se dobro poznaju. ,,Lavice” su više pokazale u prva dva meča.  

- Možemo protiv njih, a i pokazale smo bolju igru. Mada, Slovenija ima dobar tim, a protiv mnogih glavnih igračica smo igrale i upoznale ih i kroz klupska takmičenja. Ne sumnjam, zaista, da ćemo naći dobre odgovore, prije svega, za njihov napad. Iskreno, jedva čekam da utakmica počne. Ovo jeste dan odluke, a sigurna sam da će naše djevojke pokazati visok stepen psihološke stabilnosti.

Marina žali za porazom od Francuske.

- Mogli smo, makar, do boda, odlično su djevojke igrale. Mogu isto da ponove sa Slovenijom. Navikle su one da igraju ovakve utakmice.

Prva zvijezda slovenačke reprezentacije Ana Gros nije na nivou, što je šansa za naš tim. Ali, Marina upozorava.

- Nije pokazala ono što zna, ali, sa druge strane, ne može ni ona sve sama. Znamo svi kako Slovenija igra kada protivnik zatvori Anu Gros. Nadam se da se neće razigrati, a za nju moramo biti spremni kao da je u najboljoj formi, što ona i jeste, gledajući je sa klupskog nivoa. I zaista je nemoguće od jednog igrača tražiti toliku odgovornost i da daje non stop golove. Mislim da je cijela ekipa Slovenije izazov, a tu je i Barbara Lazović, koju, takođe, dobro poznajemo. Biće potreban fokus od prvog minuta.

Golmani od Marine imaju ogromnu podršku.

- Ne sumnjam da će odraditi posao na pravi način. Jedva čekam da krene utakmica, jer je moju ekipu milina gledati.

Za našu reprezentativku i članicu Budućnosti, koja lijepim povodom propušta sezonu, Hrvatska je na EP najljepše iznenađenje.

- To definitivno. Drago mi je što se ponovo ova reprezentacija vratila i što igra na ovaj način. Dugo Hrvatska nije bila u vrhu. I drago mi je kada neka od država, koje su nam komšije, igra dobro.

 

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve