Koronavirus je promijenio život u Crnoj Gori, uticao je i na sport. Takmičenja su prekinuta, a sada i treninzi. Većina ekipa je na prinudnom odmoru, kao i četvrtoplasirani Feniks. U trenutku kada je Prva liga rukometašica prekinuta, ekipa koju predvodi Lidija Vukašinović, bila je četvrta na tabeli sa tri pobjede i sedam poraza.

Danas smo pozvali Lidiju i razgovarali na temu kako se ekipa bori sa teškom situacijom.

- Nema škole, nema treninga, sa djevojkama sam u kontaktu. U početku, dok se još i moglo, savjetovala sam ih da se aktiviraju trčanjem i na taj način da održavaju kondiciju. U međuvremenu je i to stalo, poslala sam im program rada sa 25 vježbi koji, inače, dobijaju kada je faza aktivnog odmora.

Lidija smatra da organizam sportiste mora, koliko-toliko, da bude aktivan.

- Još je gore ako se napravi potpuna pauza. Prošla sam sa njima kroz to. Bitno je da održavaju kondiciju kod kuće. Taj drastičan prekid nije dobar.

U situaciji kada je najvažniji ostati pribran i disciplinovan, Lidija preporučuje da je najbolje ostati doma.

- Samo tako možemo da pomognemo i sebi i drugima. Život je najvažniji. Sport će se nastaviti.

Kako popuniti prazan hod, previše slobodnog vremena?

- Razgovaramo često, eto, sada svi imamo vremena da radimo neke stvari za koje nijesmo imali vremena. Vidim po svom djetetu, koje je naviklo na stalnu akciju, koliko je potrebno volje i energije da se kod kuće osmisli dobar dan. Sigurna sam da svi možemo da napravimo dobar i koristan ambijent.  

Pratite nas!