Crna Gora je Svjetsko prvenstvo u Japanu završila na petom mjestu, ,,lavice“ su rano jutros savladale selekciju Srbije 28:26 (13:12) i ostvarile najbolji rezultat na šampionatima svijeta.

Obje selekcije ranije su osigurale plasman na kvalifikacioni turnr za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine, a izabranice Pera Johansona zasluženo su došle do sedme pobjede. Uz samo dva poraza, od kojih je onaj protiv Španije u posljednjem kolu grupne faze bio u posljednjoj sekundi.

Novo okupljanje nacionalnog tima je u martu, kada će Jovanka Radičević i saigračice krenuti u borbu za treće učešće na Olimpijskim igrama. Poznato je da će rivali na kvalifikacionom turniru biti Rumunija i Sjeverna Koreja, a posljednji protivnik će biti četvrtoplasirani sa šampionata u Japanu.

U martu će se igrati tri kvalifikaciona turnira, a Crna Gora predala je kandidaturu za organizaciju.

Naknadno će biti određeni domaćini kvalifikacionih turnira. Po dvije najbolje selekcije sa sva tri turnira izboriće plasman na Olimpijske igre.

Crna Gora je povela na startu, ali je dozvolila rivalu da da napravi preokret i u desetom minutu povede 6:2.

Srbija je bila u vođstvu do 20. minuta, kada je bilo 8:7.

Uslijedila je serija od 5:0 crnogorskih rukometašica za vođstvo od 12:8.

U 48. minutu Crna Gora je ponovo stekla tri gola prednosti (22:19) i praktično već tada riješila sve dileme.

Najefikasnije u crnogorskoj selekciji bile su Ema Ramusović i Milena Raičević sa po po četiri, dok su po tri postigle Jovanka Radičević, Andrea Klikovac, Tatjana Brnović, Majda Mehmedović i Jelena Despotović.

U selekciji Srbije najbolja je bila Jovana Stojiljković sa šest pogodaka.