Rukometaši Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj u januaru naredne godine igraće u grupi A sa Slovenijom, Danskom i Sjevernom Makedonijom.

„Lavovi” su mogli i bolje da prođu, jer će im u Debrecinu biti teško da se domognu jednog od prva dva mjesta, koja vode u narednu fazu.

Prvi rival biće im Danska 13. januara, dva dana kasnije je duel sa Makedoncima, a 17. januara sa još jednom bivšom jugoslovenskom republikom.

Selektor Zoran Roganović je istakao da je grupa mogla da bude lakša, ali i teža. Grupa C je najteža, jer su u njoj Hrvatska, Srbija, Francuska i austajder Ukrajina.

„Imali smo priliku da igramo protiv svih timova koji će nam biti rivali u grupi. Dobili smo veoma tešku grupu, slična je onoj u kojoj smo bili i na prethodnom Evropskom prvenstvu. Biće teško protiv renomiranih protivnika, moglo je da bude i lakše, ali i teže. O tome, međutim, ne treba da trošimo previše riječi, već da se spremamo psihički, a onda i taktički i fizički za ono što nas očekuje. Moramo da nađemo način da prođemo grupu, da odemo u glavnu rundu i mislim da imamo šansu protiv ovih rivala. Ukoliko prođemo u glavnu rundu, biće nam lakše nego u grupnoj fazi, ali znamo da je prioritet da napravimo korak više i da prvo prođemo grupu. Svi rivali su jaki, mnogo puta su bili i u završnici velikih takmičenja, tako da nećemo kalkulisati da možda odaberemo jednog protivnika koji je najjači i da se štedimo u tom duelu. Moramo da tražimo šansu protiv svih timova u grupi i za to ćemo se spremati već od ljeta”, kazao je Roganović.

Grupa A (Debrecin): Slovenija, Danska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora.

Grupa B (Budimpešta): Portugal, Mađarska, Island i Holandija.

Grupa C (Segedin): Hrvatska, Srbija, Francuska i Ukrajina.

Grupa D (Bratislava): Njemačka, Austrija, Bjelorusija i Poljska.

Grupa C (Bratislava): Španija, Švedska, Češka i Bosna i Hercegovina.

Grupa F (Košice): Norveška, Rusija, Slovačka i Litvanija.