Mnogo bure izazvao je spisak Luna Červara za Evropsko prvenstvo, na kojem nije bilo Manuela Štrleka.

Prva informacija je bila da ga iskusni stručnjak nije zvao, ali se kasnije ispostavilo da je sjajno lijevo krilo Vesprema odbilo poziv.

Zoran Gobac, alfa i omega hrvatskog rukometa, poručio je da je 31-godišnji Zagrepčanin, kao i neki prije njega, time sam sebi za sva vremena zatvorio vrata nacionalnog tima.

Štrlek se sada pokajao i pismom Hrvatskom rukometnom savezu zamolio da bude vraćen u nacionalni tim.

„Ja, Manuel Štrlek, ovim dopisom molim Skupštinu Hrvatskog rukometnog saveza i Upravni odbor HRS-a da ukine odluku vezanu uz moje neigranje za hrvatsku rukometnu reprezentaciju, nakon što sam svojom odlukom odbio da igram za reprezentaciju. Spreman sam da se stavim na raspolaganje selektoru za predstojeće reprezentativne akcije. Unaprijed zahvaljujem“, stoji u saopštenju rukometaša Vesprema.

Štrlekova molba će biti razmatrana u najskorije vrijeme, a odluku će doneti Skupština HRS.

Ovim povodom se oglasio i Červar.

- To je izvodljivo. Štrlek je u reprezentaciji od 2008. i naravno da želim da se vrati. Ali, moraćemo da sačekamo odluku Saveza. Nadam se da ću ga u budućnosti imati na raspolaganju. Jedno je od najboljih krila na svijetu i sigurno bi ga volio svaki trener u svom timu, posebno ja, jer sam ga promovisao kao reprezentativca. On zna gdje mu je mjesto, ali pričekajmo neko vrijeme - rekao je Červar.

Odluku će donijeti Gobac.

Pratite nas!