Prenosimo vam tekst Sport Visiona, sponzora Crnogorskog olimpijskog komiteta.

„Nema veće časti i boljeg osjećaja za jednog sportistu od igranja za reprezentaciju”.

Koliko puta ste u medijima čuli ili pročitali ovu rečenicu, u raznoraznim varijacijama? Sigurni smo - mnogo. Kako objasniti ovaj fenomen?

Iako na prvi pogled kompleksno, u suštini je jednostavno - jer, reprezentacija je osnovna gradivna ćelija našeg nacionalnog bića.

Reprezentacija nije samo sport. Reprezentacija je i istorija i kultura. U reprezentaciju je ugrađen naš nacionalni DNK i sve ono što nas čini nacijom. Reprezentacija je i mjera uspjeha svih nas, individualno.

Reprezentacija je čista, iskonska emocija zdravog nacionalnog ponosa i osnovna jedinica sportskog nadmetanja. Ona je svijetla tačka spajanja i prijeko potrebnog zajedništva. Jer, kada igra reprezentacija, svi smo jedno!

Reprezentacija je ono što nas čini prikovanim za televizore, čak i u gluvo doba noći. Reprezentacija je i razlog mrzovolje na poslu, školi ili ulici nakon poraza, ali i mamurluka, nakon pozitivnog ishoda.

Reprezentacija je ono zašto obožavamo sport i zašto smo bili, jesmo i ostaćemo - sportska nacija.

Reprezentacija je razlog i suština našeg partnerstva sa Crnogorskim olimpijskim komitetom, naš doprinos i naša privilegija.

London, Rio, Tokio, Soči, Pjnogčang, San Marino, Luksemburg, Budva, Minsk - podržavamo naše reprezentativce, u pobjedi i porazu.

Jer, mi smo ekipa!

Srećan Dan reprezentacije!

Pratite nas!