Iako se po stanju na tabeli to ne bi moglo zaključiti (Budućnost bez bodova, Brest ima pet), derbi 4. kola grupe B Lige šampiona igraće se večeras (18 časova) u „Bemax areni”.

Tim Dragana Adžića je prevazišao probleme izazvane koronavirusom, koji je uticao da ekipa zajednički trening odradi poslije 53 dana pauze.

Očekuje se mnogo bolje izdanje nego protiv Podravke, CSKA i Odenzea, koje je i neophodno, jer je francuski tim, uz Đer, najjači rival u grupi.

Na drugoj strani terena, uz reprezentativke Francuske, Danske, Švedske, Slovenije i Srbije, stajaće i djevojka koja je prethodnih sezona bila nezamjenljiva u Budućnosti - Đurđina Jauković, koja najavljuje uzbudljiv meč.

- Znam da će nam biti ovo jedna od najtežih utakmica, jer Budućnost uvijek igra najbolje kad je najteže. Tako će biti i ovog puta - rekla je 23-godišnja Nikšićanka.

Đina očekuje bolje izdanje „plavih” nego u prva tri kola.

- S razlogom nisu bile na pravom nivou na prve tri utakmice, ali su djevojkama koje su bile u reprezentaciji prijala tri meča Zlatne lige da se vrate u takmičarski ritam. Čeka nas težak, a vjerovatno i interesantan meč za gledaoce. Nikad nijednom timu nije bilo lako da igra protiv Budućnosti, neće ni nama.

Zna se šta može da odluči pitanje pobjednika...

- Mislim da će presuditi dobra odbrana, možda i tranzicija, postizanje lakih golova. To je uvijek ključ.

Đina priznaje da joj je ulazak u „Bemax arenu” sa saigračicama iz Bresta bio neobičan, jer je lani u njoj bila kao članica Budućnosti.

- Bio je čudan osjećaj izaći u opremi drugog kluba na trening i vidjeti sve djevojke iz Budućnosti, koje su prije nas radile. Čini mi se kao da to još sve nije stvarno. Bilo mi je neobično, sjetila sam se nekih trenutaka iz prethodnih sezona, ali moram emocije da ostavim po strani i fokusiram se na igru, da ne gledam ko je ispred ili iza mene. Biće teško, jer  sam bila pet godina u prvom timu, dvije u mlađim kategorijama i tu su igračice sa kojima sam do juče dijelila svlačionicu, provodila svaki dan...