Prvi put poslije Evropskog prvenstva u januaru, crnogorski rukometaši su na okupu.

Povod su prva dva meča u kvalifikacijama za novi šampionat Starog kontinenta - večeras (20.30) sa Kosovom u „Bemax areni” i u nedjelju protiv Rumunije u Baja Mareu.

„Lavovi” su favoriti u prvom meču, drugi bi mogao da bude ključni za plasman na šampionat koji će organizovati Mađarska i Slovačka.

- Konačno se okupljamo poslije devet mjeseci. Korona je napravila ogromnu pauzu, propustili smo baraž za Svjetsko prvenstvo, iako smo imali velike šanse da se plasiramo u Egipat. Nadam se da će sve konačno da krene, da odigramo bar meč sa Kosovom, pa da vidimo šta će biti sa utakmicom sa Rumunijom - rekao je Marko Lasica.

Selektor Zoran Roganović ne može da računa na osam igrača, ali to ne zabrinjava 32-godišnjeg Nikšićanina.

- Igrali smo u ovako izmijenjenom sastavu protiv Bosne i Hercegovine u Tivtu, to je izgledalo jako dobro. Ovo su mladi momci, željni dokazivanja, koji će dati sve od sebe i siguran sam da će sve ispasti dobro.

Prije dvije godine, Crna Gora je na startu kvalifikacija za EHF Euro doživjela šokantan remi sa Farskim Ostrvima. Ne želi da joj se to ponovi.

- To je naš mentalitet, kad uđemo sa mišlju da smo već dobili utakmicu, dogodi se rezultat kao protiv Farskih Ostrva. Mislim da nam je to bila lekcija, da ćemo dokazati da je to bila samo naša velika greška.

Lasica igra za Fagaraš i dobro poznaje drugog rivala „lavova”.

- Već četiri godine imam iskustvo igranja u Rumuniji. To je ozbiljna ekipa, ulaže se u rukomet i biće nam jako teško u ovom izmijenjenom sastavu protiv Rumuna, ali daćemo maksimum da ostvarimo što bolji rezultat.

Pratite nas!