Dragan Adžić je u januaru proslavio deceniju na klupi Budućnosti, a sada je jasno da će sačekati i 11. „rođendan” u ulozi prvog trenera najtrofejnijeg crnogorskog kluba.

Trofejni trener je produžio ugovor do jula naredne godine i pokušaće da u narednoj sezoni napadne krov Evrope. Za to bi mogao da ima čak dvije prilike - u septembru bi mogao da se igra fajnl-ejt prekinute sezone, a onda kreće nova Liga šampiona...

Adžić je preuzeo ekipu od Đule Žige u januaru 2010. nakon ispadanja u grupnoj fazi Lige šampiona i odmah u prvoj sezoni donio klubu treći evropski trofej - Kup pobjednika kupova.

Dvije godine kasnije je sa ekipom ispunio decenijski san i podigao pehar u Ligi šampiona u nezaboravnom finalu sa Đerom, što je ponovio tri godine kasnije pobjedom nad Larvikom u Budimpešti.

Naredne sezone Budućnost ima velike ambicije. Stigle su brazilska golmanka Barbara Arenhart, srednji bekovi Andrea Lekić i Alison Pino, kao i desni bek Valerija Maslova.

Veoma blizu je i Itana Grbić, a trebalo bi da se riješi i pitanje još jedne golmanke, jer su otišle Emili Sando i Anastasija Babović, a Marina Rajčić će preskočiti narednu sezonu.

Đurđina Jauković prelazi u Brest, a odlazi i Sanja Vujović, kojoj je klub rekao da ne računa na nju. Nejasan je status Barbare Lazović...

Vijesti.me

Pratite nas!