Valčea je osvojila Kup i Superkup Rumunije, a oba trofeja podigla je kapitenka Marta Batinović.

Reprezentativka Crne Gore proglašena je za najbolju golmanku završnog turnira, ona je u finalu protiv Bukurešta, za koji nastupa još jedna ,,lavica“ - Andrea Klikovac, odbranila 15 šuteva. Bila je najzaslužnija što je favorit na papiru do odmora postigao sedam golova.

- Malo smo slavili, navijači su nas sačekali ispred dvorane, a onda smo imali lijep doček na trgu u našem gradu. Kasno smo stigli i negdje pred zoru sam došla kući. Brzo sam ustala, čekao me sin, spremanje i odlazak u vrtić, pa obaveze u kući... Tako da praktično nijesam ni odmorila - kazala je Batinović.

Marta je prošle godine stigla u Valčeu. Brzo se nakon pauze adaptirala, a koliko je važna ovom timu pokazuje i to da je dobila kapitensku traku. Upravo je kao vođa ekipe bila najzaslužnija za epilog koji je malo ko očekivao.

- Lično sam znala kakav sastav ima Bukurešt, jer sam protiv mnogih igračica igrala, a sa nekima od njih sam bila u istoj ekipi. Zbog svega nijesam očekivala da ćemo na ovakav način slaviti u finalu. Odigrali smo najbolje prvo poluvrijeme u sezoni. Školski smo ga završile. Ekipa koja primi sedam golova od Bukurešta, prije svega, u odbrani mora da je fantastična.

Marta kaže da je srce presudilo:

- Više nego bilo što drugo. Približili su se u drugom poluvremenu, ali toliko smo željele pobjedu da rivalke nijesu mogle protiv nas. Imale smo veću energiju, želju i srce, jednostavno morale smo da pobijedimo. Osvojile smo i Superkup, kao prije tri sezone, a Valčea je prvi put u istoriji stigla do trofeja Kupa. Bila je čast da podignem oba trofeja. Baš sam srećna i uživala sam u finalu.

Velike zasluge idu na račun odbrane.

- Sve zavisi od odbrane. Golmani žive od odbrane, ako je dobra i mi smo dobri.

Prazne tribine finalistima nijesu prijale.

- Na primjer, prošle godine, takođe u finalu sa njima, nijesam mogla da se skoncetrišem. Bilo je sve puno. U neđelju je sve bilo drugačije. Svako voli da igra pred punim tribinama, zato jedva čekam dan kada ćemo podijeliti radost sa navijačima. Ne mislim samo na klupskom nivou, mislim i na reprezentativnom, jer nas ubrzo očekuju velike obaveze. Navijači su uvijek broj jedan. Svima nam fale.

Valčea je rival Budućnosti u grupnoj fazi Lige šampiona. Rumunski tim debitovaće u novoj sezoni u subotu na terenu Bresta.

- Nijesmo počeli pripreme za Brest, jer je poznato da se za mečeve protiv Bukurešta živi. Od prošle godine, kada smo izgubili Kup, čekali smo ovu utakmicu. U Ligi šampiona nemamo pritisak, ali nećemo dati ni na sebe. Očekujemo veći iskorak nego prošle godine. Samo je važno da svi ostanemo zdravi, jer se sa koronom nikad ne zna. Testirali smo se nekoliko puta i svi smo bili negativni. Naša želja je u rumunskom prvenstvu da budemo prvi, a u LŠ je svaka utakmica bonus - poručila je Batinović.

Marta je pokazala koliko znači klubu i koliko će značiti crnogorskoj reprezentaciji. Visok stepen koncentracije, poznavanje rivala i spremnost doveli su našu reprezentativku do odličnog procenta odbrana.

- Sve je u glavi. Nijesam golman koji puno leti po golu. Bila sam smirena, a prije meča mislila sam da nijesam spremna u komadu da izdržim 60 minuta. Samo dan pred finale sa Rapidom pokazala sam u nekim momentima manjak koncentracije. Protiv Bukurešta bila sam mirna, nijesam se puno kretala, osjećala sam se sigurno i na iskustva i poznavanje igrača, dokazala da sam spremna za 60 minuta.

Izvor: Pobjeda

 

 

Pratite nas!