Katarina Bulatović za naš portal od starta Evropskog prvenstva komentariše mečeve iz četiri grupe, sa akcentom na izdanja našeg nacionalnog tima. Šampionat u Danskoj stigao do pred sam kraj grupne faze - ,,lavice” večeras od 18.15 sati igraju sa Slovenijom odlučujući duel za prolaz, a Kaća vidi šansu i vjeruje da će proći dalje.

- Slovenija kako je igrala prve dvije utakmice moraće da popravi sve stvari u odbrani i napadu. Da li imaju snage za to i da li poslije dva poraza i onakve igre mogu? Teško. Fizičke su, vjerovatno, kao i svi istrošene. Ne znam što mogu da urade po tom pitanju, a Crna Gora može puno. I večeras će dosta stvari zavisiti od nas i od toga kako se budemo postavili i ušli u utakmicu. Ako budemo uspjeli da zaboravimo drugo poluvrijeme protiv Danske, mislim da možemo da slavimo. Ne smijemo da dozvolimo padove kao sa Danskom, protiv koje u drugom poluvremenu nismo imali potrebno strpljenje, a poslije ni dobru koncentracije. Neću ni da mislim da to možemo ponoviti.

Mnogo zanimljivih mečeva i odlučujućih za plasman u glavnu fazu čeka nas večeras.

Svjetski prvak Holandija je bez bodova i sa Mađarskom o svemu odlučuje.

- Doživjeli smo da se jedna takva sila kao Holandija bori za prolaz dalje. Mađarska nije igrala sjajno sa Hrvatskom, sa Srbijom je to izgledalo bolji, ali pitanje je da li je Srbija to taktički uradila. Biće uzbudljiva utakmica. Holanđanke znaju da igraju pod pritiskom, ali nešto kod njih ne funkcioniše. Ne mogu da kažem da je došlo do zasićenja, ali možda su pomislili lako ćemo - prva je grupa... Ali, danas nema lakih rivala. Španija, na primjer, imala je super reakciju, vjerujm da će i Holandija znati da odgovori obavezama.

Francuska i Danska večeras se bore za četiri boda.

- Odlučiće bolja odbrana. Danska ako bude igrala odbranu kao sa nama može da pobijedi. Fancuska je u posljednjem meču imala puno raspoloženih igračica, odigrali su super odbranu, što nije bio slučaj sa nama. Biće to duel dvije dobre odbrane i dva dobra golmana.

Neizvjesnost je zagarantovana i u duelu između Hrvatske i Srbije.

- Jedva čekam i ova utakmica da počne. Srbija je prvu utakmicu odigrala odlično. Hrvatska ima dvije pobjede, super igra, baš me interesuje da li mogu do još jedne dobre igre kao u prethodnim mečevima. Igraju lijep i timski rukomet sa mnogo debitanata. Vidjelo se koliko se bore za svaku loptu i zaista su  prijatno iznenađenje. Ako i večeras pokažu dobru partiju, imaće čemu da se nadaju u nastavku šampionata.

Rusija i Norveška prošetale su se u svojim grupama.

- Očekivano. Mada je Norveška protiv Rumunije pokazala neke slabosti. Rumunke su do 45. minuta bile u egalu i ponovo uz ne tako sjajnu Kristinu Neagu. Nije pogađala, ali je  igrala za ekipu. Sa takvim njenim izdanjem slavila je Norveška, a da je Kris bila golgeterski uspješnija neizvjesnost bi bila veća. Rusija je u Dansku stigla sa mlađom ekipom, pokazala slabosti, ali pobjeđuje i igra svoju igru. Za mene su jedni od favorita za medalju, dok je najjači utisak u prvoj fazi ostavila Norveška.

 

Pratite nas!