Kakvo čudo u Debrecinu! Ranjena Crna Gora, bez tri beka koja su odsutna zbog korone, bez Mirka Radovića koji se povrijedio protiv Sjeverne Makedonije, savladala je jednu od najboljih selekcija u Evropi, ekipu koja je prije dvije godine igrala polufinale, Sloveniju (33:32) i izborila plasman u glavnu fazu 15. Evropskog prvenstva!!!

„Lavovi” su više puta gubili četiri razlike, ali su opet na veliko srce i nestvaran karakter stigli do pobjede, najveće u istoriji našeg muškog rukometa.

Nagrada je prava - Zoran Roganović i njegovi ratnici sele u Budmipeštu, gdje će igrati još četiri velika meča, vjerovatno protiv Francuske, Hrvatske, Islanda, možda i Mađarske ili Holandije...

U heroja je opet izrastao Nebojša Simić, koji je bio loš u 1. poluvremenu, ustupio mjesto Nikoli Matoviću, ali kada se vratio pokazao da je svjetska klasa.

U finišu je odbranio tri sedmerca i nekoliko zicera, ali su heroji svi - od nevjerovatnog Branka Vujovića, koji je dao osam golova i ko zna koliko asistencija, Nemanje Grbovića, 19-godišnjeg Radojice Čepića, koji je preuzimao odgovornost kada je bilo najteže, Boža Anđelića, Miloša Vujovića, ratnika u odbrani Vuka Lazovića, Nebojše Simovića, Rista Vujačića.

I, naravno, Zorana Roganovića i Draška Mrvaljevića, koji su ubijedili ove momke da vrijede i koji su imali petlju da u najtežim trenucima igraju napade sedam na šest.

I ovo nije kraj, jer ovi momci mogu mnogo i u glavnoj fazi. Miloš Božović, Stevan Vujović i Stefan Čavor bi mogli da se vrate nakon koronavirusa, a ostaje da se vidi ko bi mogao da bue pozvan umjesto povrihjeđenog Mirka Radovića. Logičan izbor je Fahrudin Melić...