Lijepo se vratiti nacionalnom timu, radujem se i srećna sam - kazala je Đurđina Malović, koja je posljednji put na velikom takmičenju nastupala 2017. godine i to upravo na Svjetskom prvenstvu. Tada u Njemačkoj, a od 3. decembra (prvi meč sa Slovenijom) u Španiji.Poslije duže pauze ljevoruka igračica , koja igra odlično u francuskom Tulonu, na spisku je selektorke Bojane Popović.  Stigla je juče u Crnu Goru, gdje je počela sa terapijama, a biće spremna za ponedjeljak kada je zakazano okupljanje crnogorske reprezentacije.

- Mogu da kažem da dolazim iz lige gdje je rukomet na ozbiljnijem nivou. Domaće prvenstvo je jako, svaka utakmica je neizvjesna, moj tim nije na vrhu, ali je teško, a moja je odgovornost veća jer sam jedna od bitnijih karika ekipe. Zaista je jak intezitet, igra se stalno, sada igramo i Kup, tako da utakmica ne fali. Malo sam umorna, ali kada je reprezentacija u pitanju, nije upitno. Prosto, ono što me sputavalo na prethodnom okupljanju, je to što sam imala problem sa Ahilovom tetivom. Bez obzira što sam prije toga igrala za Tulon, kasnije sam preskočila dvije utakmice. Realno, problem je bio stvaran, javilo se to da moje tijelo nije moglo da izdrži zbog prošlosti povreda o kojima svi mrzimo da pričamo, ali su tu - kazala je Nikšićanka za naš portal.

Đina je na desnom beku odlična opcija, jer gura odlično u jednoj od najjačih liga Evrope. Ali:

-  Ne dolazim kao terminator, već dolazim sa velikim srcem i voljom i željom da pružim sve što mogu i što Bojana od mene bude zahtijevala - jasna je Malović.

Crna Gora će u znatno mlađem i izmijenjenom sastavu, u odnosu na OI u Tokiju, sačekati SP. A u Španiji će za narednu rundu igrati sa Slovenijom, Angolom i Francuskom.

- Sve jake reprezentacije i  neću reći za nas u ovom sastavu. Bez obzira što će biti teško bez Đurđine Jauković, Jelene Despotović i drugih koje fale, ne bojim se za nas. Imam lijep osjećaj. Možemo imati određenu svježinu, a iako su većinom sve mlađe igračice, borba neće izostati i zato nije ništa nemoguće. Ne želim pritisak da namećem, da obećavam, ali ne idemo tamo da izgubimo sve, jer je sve moguće. Mislim da možemo protiv svakoga da igramo u grupi. Iako nijesam odradila trening sa reprezentacijom, uglavnom sve djevojke poznajem. Zato i mislim da ćemo imati veliku energiju, po čemu smo prepoznatljivi i niko nas neće nadigrati.

Naša reprezentativka gleda na predstojeću obavezu kao na izazov.

- Nema čega da se bojimo, osjećamo nelagodu, jer na sve ovo treba da gledamo kao na izazov i uživanje.

Mogu ,,lavice” da igraju i na adut - rasterećenosti, ali...

 - Moramo pristupitu odgovorno i disciplinovano. Nema razloga da budemo u grču. Ne branimo titulu, nego idemo da pokažemo sve što možemo. Znači, uz disciplinu, odgovornost, slobodu, mladost i energiju može sve to da izgleda lijepo - jasna je Malović.

 

Pratite nas!