Naša proslavljena rukometašica Katarina Bulatović u svojoj redovnoj rubrici na našem portalu prokomentarisala je pobjedu Crne Gore nad Slovenijom i plasman u glavnu fazu Evropskog prvenstva.

Legendarni desni bek je srećan zbog uspjeha nekadašnjih saigračica.

- Cilj je ispunjen, to nas sve raduje. Igra je bila dobra do pred kraj meča. Možda su djevojke pomislile da su već pobijedile, ali prije rekla bih rekla da su bile umorne. Pravile su greške koje nisu u 1. poluvremenu, ali je borba bila super i upisana je velika pobjeda - rekla je Bulatovića.

„Lavice“ će u glavnoj fazi igrati sa Rusijom, Švedskom i Španijom.

- Gledala sam sve tri selekcije. Španija nije blistala, Švedska je pokazala da može da igra sa svima, a kod Rusije se osjetilo osjetilo odsustvo nekoliko igračica. I pored toga što su na momente igrale loše, pobijedile su sve, jer imaju veliki broj igračica i lome protivnika čestim izmjenama. Tu nisu Vjahireva i Senj, ali je Rusija jedan od favorita za zlato, uz Norvešku i Francusku.

Kaća smatra da Crna Gora ima šansu protiv „zbornaje“.

- Kljčno je da djevojke odigraju dobro odbranu. Samim tim što Rusija ima veliki broj igračica, teško je igrati sa njima. Dosta će da trče, jer znaju da je naša ekipa umorna. Bitno je i da golmanke budu na nivou, a da su napadu skoncentrisane. Kad smo umorne, pravimo greške koje inače ne bismo.

Iznenađenje šampionata je, bez dileme, Hrvatska.

- Nisam mislila da će protiv Srbije onako dobro da odigra. Bila im je to treća utakmica, očekivala sam da Hrvaticama padne koncentracija, da izduše nakon dvije velike pobjede, ali su opet iznenadile sve. Srbija možda jesta sama sebe pobijedila, ali je igrala koliko joj Hrvatska dozvolila. Imala je raspoloženu golmanku, a približan je kvalitet ekipe. Hrvatice su pošle bez pritiska, cilj im je bio da prođu grupu, a sada prenose maksimalan broj bodova. Sigurno imaju veliko samopouzdanje i šansu za polufinale, ali smatra da će ih neiskustvo koštati.

Razočaranja je više.

- Najviše su me razočarale dvije ekipe koje su prošle - Španija i Holandija, zbog sistema i rezultata koje su do sad imale. Doduše, sa Španjolkama se nikad ne zna, sad mogu da krenu da sve dobijaju. Očekivala sam mnogo više od Slovenki, jer su imale dvije vrhunske igračice koje nisu bile prije tu - Barbaru Lazović i Elizabet Omoregi. Žao mi je što Češka nije prošla, jer je to igrama zasluživala. Koštalo ju je neiskustvo, jer su i pored činjenice da im nije bilo dvije vrlo važne igračice igrale puno bolje nego na dosadašnjim prvenstvima i protiv svakoga bile ravnopravne bar do 50. minuta.

Srbija je na startu pobijedila svjetskog prvaka Holandiju, a onda ispala već u prvoj fazi.

- Bez Lekić možda se i nije moglo više. Teško je bilo da se ekipa vrati poslije svega, a možda su taktički protiv Mađarske krili karte i igrali sedam na šest, jer će se sa tom selekcijom sastati u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Nije im to išlo, ali nisu odustajale od te igre. Mađarska je mogla malo bolje, s obzirom na to kakve igračice ima. Od Norveške i Francuske sam očekivala pobjede, a vidjelo se koliko znači prava golmanka, jer je Lejno protiv Danske radila šta je htjela na golu i podigla samopouzdanje cijeloj ekipi.

Pratite nas!