Rukometaše Rusije u naredne četiri godine vodiće čovjek sa ovih prostora, Velimir Petković.

Samo šest dana nakon što je otpušten iz Fuhse Berlina, 63-godišnjak iz Banjaluke je postao selektor rukometaša najveće zemlje na svijetu.

Petković je osvojio Kup IHF sa banjalučkim Borcem 1991. godine, nakon čega je otišao u Njemačku, gdje je radio sve vrijeme.

Osvojio je Kup EHF sa Gepingenom 2011. i 2012. godine, kada je srednji bek tog tima bio Draško Mrvaljević.

Isti uspjeh je ponovio sa Fuhseom 2018. godine, a tokom jeseni je objavljeno da mu neće biti produžen ugovor.

Mislilo se da će ostati do kraja sezone, ali su neki slabiji rezultati uticali na to da dobije otkaz i da ga naslijedi Mihael Rot.

- Ovo je za mene velika čast. Dobio sam ponude nekoliko evropskih klubova, ali sam odabrao reprezentaciju Rusije. Ekipa je loše odigraa Evropsko prvenstvo, ali mislim da nema gore igrače od Hrvatske, koja je stigla do finala. I dobro znam od kolega da niko ne smije unaprijed da upiše pobjedu kad igra protiv timova iz Rusije. Svako poštuje rusku školu rukometa, meni je izazov da je vratim na nekadašnji nivo - rekao je Petković za sajt Rukometne federacije Rusije.

"Zbornaju" je na EHF Euro vodio Eduard Kokšarov, a njegov tim je zauzeo tek 22. mjesto porazima od Mađarske (26:25), Islanda (34:23) i Danske (31:28).

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve