Trebjesa u nedjelju dočekuje Feniks na premijeri Prve lige. O očekivanjima smo razgovarali sa Milošem Perovićem, trenerom nikšićke ekipe.

- Ekipa je ostala na prošlogodišnjem nivou, ali smo priključili desetak mlađih igračica, što je naš projekat za naredni period. Okosnica tima su djevojke od 2000. do 2002. godišta - rekao je Perović.

Nikšićka ekipa vodi računa o mladim igračicama, a i prošle godine šansu su dobile djevojčice rođene 2005. godine.

- Mislim da smo u prednosti u odnosu na ostale klubove jer smo šansu davali djeci. Sigurno da je u Crnoj Gori fokus na generaciju 2004/05, zbog prvenstva koje se igra u našoj državi.

Trebjesa je na vrijeme krenula u rad sa svim selekcijama.

- Sve takmičarske selekcije su u pogonu. Djevojčice koje su rođene 2006. i 2007. godine igraju Pionirsku ligu, godišta 2008/09. je u mlađoj Pionirskoj ligi, a 2010. godište i mlađe djevojčice imaju sopstvenu ligu u okviru kluba i to po sistemu po kojem rade najbolji klubovi Evrope u mlađim kategorijama.

U kakvom raspoloženju Trebjesa dočekuje start lige?

- Dosta stvari uradili smo zajedno, ekipa je 99% bila na okupu. Odigrali smo nekoliko prijateljskih utakmica sa muškom kadetskom ekipom Sutjeske. Očekivanja su nam da iz godine u godinu rastemo, prikazujemo prepoznatljivu igru i da stvaramo igračice. To nam je cilj. A prioritet nam je da ostanemo prvoligaši. Ako nam se ukaže šansa za nešto više - iskoristićemo je.

Od prve utakmice sa Feniksom Perović očekuje:

- Dobro se poznajemo. Dosta su promijenili ekipu i dali su šansu mlađim igračicama. Biće zanimljiva utakmica. Očekujem da se prikažemo u najboljem mogućem svjetlu.

Ekipa je fizički spremna.

- Dosta smo radili što će biti i vidljivo ove sezone.   

 

 

Pratite nas!