Prvi put 24 reprezentacije na šampionatu Evrope u januaru takmičiće se u Švedskoj, Austriji i Norveškoj. Ovo je ujedno i prvo prvenstvo kojem će biti domaćin tri države, a svaka od njih očekuje turnir za pamćenje.

Ulaznice za neke mečeve, koji garantuju spektakl, rasprodate su, a u najavi je rekordan broj gledalaca velikog događaja na kojem će igrati i Crna Gora u veoma uzbudljivoj grupi u Gracu, sa Hrvatskom, Srbijom i Bjelorusijom. 

ŠVEDSKA će biti domaćin preliminarnih i glavnih mečeva kola u Geteborgu i Malmeu, kao i završnice (polufinala i finala) u Stokholmu (24 - 26. januar). Već je 80 odsto ulaznica za glavni krug takmičenja prodato. Trećinu ulaznica u Malmeu kupili su danski navijači, koji se nadaju da će svjedočiti osvajanju trofeja, a imaju već dva velika - svjetski i olimpijski.

AUSTRIJA je bila domaćin muškog EHF Eura 2010. godine. Nakon tog uspjeha očekuje se da će veći broj fanova doći u Grac i Beč. Mečevi glavnih kola u Beču takođe će biti popularni, posebno ako domaćin - Austrija, prođe kroz preliminarne utakmice. Očekuje se, takođe, veliki broj fanova iz Hrvatske, Njemačke i Španije.

NORVEŠKI Trondhajm biće domačin 12 preliminarnih mečeva, prodaja ulaznica se iz sedmice u sedmicu povećava.  Norveški savez primjećuje pozitivan uticaj kako se prvenstvo približava. Ekspanzija rukometa je evidentna, samo u prošloj godini 3.000 igrača više je registrovano, dok je ukupno registrovanih 20 hiljada više nego prije pet godina!

Pored toga NENT grupa, koja je u junu 2018. godine dogovorila partnerstvo sa EHF-om, EHF marketingom,  Infrontom i DAZN-om, radi prikazivanja rukometnih događaja u nordijskom regionu do 2026. godine, očekuje veliki tržišni udio u januaru 2020. godine prikazivanjem utakmica uživo.

Pratite nas!